Культура

У Франківську в ляльковому театрі показували, як «Об’єкти говорять про війну» (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Діряве відро, щоб розпалити у ньому вогонь, драбина, що зображає винищувач, і гірлянди, які на сцені трансформуються у фосфорні боєприпаси. Емоційним перформенсом завершилася резиденція «Об’єкти говорять про війну», що відбувалася на базі Івано-Франківського театру ляльок.

Про це йдеться у сюжеті Канал 402.

Упродовж майже двох тижнів стипендіатки під керівництвом викладача Київського національного університету театру, кіно і телебачення Євгена Огороднього працювали з різними предметами та міркували про те, як змінилося їхнє призначення з початком повномасштабної війни. І чи мають ці об’єкти відбиток пам’яті людей, котрі пережили травматичні події.

Стипендіатками резиденції стали акторки і режисерки з різних театрів України. Хоч працювали із болючою темою війни, намагалися через свій перформанс дати глядачам позитивний посил.

Проєкт ініціювала громадська організація «Уніма-Україна» та отримала на нього фінансування від міжнародних донорів. Хотіли передусім підтримати лялькарів у час повномасштабної війни.

Організатори резиденції сподіваються, що проєкт матиме продовження та надихне лялькарів розвивати напрямок театру об’єкта в Україні.

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.