Культура

У Франківську Роман Малиновський презентує «Солодке життя»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У п’ятницю, 2 червня, франківський письменник і видавець Роман Малиновський презентує свою книгу «Солодке життя». Презентація відбудеться у міській читальні на «Промприладі», початок о 19.00.

Роман Малиновський Солодке життя новини Івано-Франківська

Роман Малиновський – співзасновник і головний редактор видавництва «Вавилонська бібліотека». Його оповідання друкували в журналах «Harper’s Bazaar Ukraine», «Versopolis» «Київ» та інших. Окремі з них перекладені англійською, німецькою та естонською мовами. Книжку «Солодке життя» польською мовою опублікувало видавництво «Galeria Literacka».

«Солодке життя» — це збірка оповідань, об’єднаних настроєм і сюжетними спіралями. Тринадцять історій, які нуртують внутрішніми драмами, пристрастю, люттю, обожнюванням.

У цій книжці кожен зможе знайти історію для себе і про себе, – каже Роман Малиновський. – У ній багато про те, що залишається прихованим навіть поміж найближчими. Це історії про неможливість остаточно пізнати іншу людину. Перш за все, я прагнув наповнити ці історії ніжністю і пристрастю, загадковістю і таємничістю, чуттєвістю й піднесенням. І, звичайно, доброю іронією.

Так, у «Двадцяти п’яти днях» Лука сідає в крісло перукарки в еміґрантському кварталі Берліну. Вони говорять різними мовами, тож єдиний спосіб порозумітися — жести та доторки. Їхня внутрішня мова веде їх за собою, аж поки настає двадцять п’ятий день.

У «Каїрському експресі» Давид подорожує трансконтинентальним потягом і везе до кінцевої станції таємний вантаж. Проте комфортний перебіг цієї мандрівки під загрозою.

У «Списанні» дівчина отримує термінове завдання: «Зрештою, кому ще могли довірити цю справу», — думає вона, почувши наказ…

Читайте: У Франківську відкрили виставку ретросвітлин особистого фотографа Шептицького (ВІДЕО)

«Солодке життя», яке я писав здебільшого у Франику, резонує з цим містом, з його ритмом, який мені завжди видавався досконало моїм, – додає Малиновський. – Мені хочеться, щоб на події у Франику зібралися всі друзі, знайомі, але й не тільки, щоб разом провадити цікаву розмову. І щоб поділитися всіма можливими гранями цієї книжки.

Ще раз: п’ятниця, 2 червня, 19.00, “Промприлад”, міська читальня. До зустрічі!

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.