Культура

У Франківську презентували аудіокнигу гуцульським діалектом “Дідо Иванчик” (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
 У четвер, 31 жовтня, у франківському хостелі ”МІФ” презентували аудіокнигу ”Дідо Иванчик”. Книгу написав Петро Шекерик-Доників у Верховині у кінці 1930-х років.

Тепер записали аудіокнигу з доповненням живих музичних інструментів та звуків, пише “Репортер“.

Проєкт реалізований за підтримки Українського культурного фонду.

”10 років тому я купив книгу у Верховина, прочитав на одному диханні, – Василь Юськів, керівник проекту. – Багато моїх друзів не могли її прочитати, бо вона написана давньою гуцульської мовою. Тому я вирішив зробити її доступною для прочитання різним українцям”.

Над книгою працювали також гурт ”КораЛЛі”, диктор Василь Зеленчук, звукооператор Андрій Гаврищук.

Записували книгу атмосферно, в Карпатах, у присілку Підсиниця, де мешкав сам автор книги.

”Спочатку я комплексував, що я не професійний диктор. Але з гуцульської мовою проблем не було, бо я нею все життя розмовляю, – говорить Василь Зеленчук. – Хоч там були слова, які навіть моя мама не знала. Звичайному читачу може бути важко прочитати перші 10 сторінок, а далі йде нормально”. Минулого тижня аудіокнигу презентували у Верховині, наступна презентація буде у Львові. ”

“Плануємо далі розвивати цю тему, залучити різну аудиторію. Були презентації книги у школах, дітям дуже подобається, що книга їхнім діалектом”, – говорить Василь Юськів.

Повністю книга зроблена, згідно з вимогами: лише начитка диктора. Але додатково на диску можна знайти п’ять уривків зі “спецефектами”: музикою, звуками.

Автор: Ольга Романська

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.