Культура Фото

У Франківську показали «Колекцію» сучасних українських художників (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У середу, 24 січня, в галереї «ЧЕЧ» франківського громадського ЦСМ відкрили виставку українського сучасного мистецтва з приватної колекції Zenko Fоundation.

Галерея «Чеч» у Франківську працює 43 день. Виставка «Колекція» мала б змінити погляд франківців на сучасне мистецтво, говорить Мирослав Яремак.

Куратор виставки – директор громадського ЦСМ Анатолій розповідає, що центр уже два роки співпрацює із Zenko Foundation.

“Ми вже зробили кілька спільних проектів. Тепер, коли у нас є власна галерея, ми вирішили представити частину колекції у Франківську. Для виставки я відбирав роботи тих художників, які фотографічні медіа переводять у живопис».

Виставка супроводжуватиметься лекціями, показами й іншими суміжними проектами. За анонсами подій потрібно слідкувати у Facebook на сторінці громадського Центру сучасного мистецтва.

Адріан Афтаназів, представник Zenko галереї говорить, що такі виставкові проекти – чергова нагода познайомити пересічних громадян з мистецтвом:

«Розвиток сучасного мистецтва у Франківську починається нині з кількох проектів, але сподіваюся галерейні площі з часом тут лише збільшуватимуться. Минулого року в проекті Чеч у Татарові показували мистецтво місцевих художників, а нині навпаки до Франківська привезли роботи столичних митців. Ми вважаємо показувати людям те, що є у приватних колекціонерів на руках, щоб люди могли побачити сучасне мистецтво і оцінити його».

«Такі художники з такими роботами у Франківську ще не були представлені. Це безпрецедентна подія для нашого міста. Запрошуємо долучатися до наших івентів», – додає Михайло Яремак.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.