Культура Фото

У Франківську на День закоханих покажуть “постапокаліптичну” виставу Romeo&Juliet (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п’ятницю, 12 лютого, на Промприладі відбулася прес-конференція з нагоди нової вистави франківського драмтеатру.

Прем’єра вистави Romeo&Juliet пройде у неділю, 14 лютого, пише Репортер.

Вистава відбуватиметься на двох локаціях: перша дія – на механічному цеху “Промприлад.Реновація”, а друга – сцена-підвал драмтеатру. Таке новаторство стало можливим завдяки співпраці театру та інноваційного центру. Глядачів обіцяють переправити на іншу локацію під час антракту.

“Будемо використовувати те, що тут є. Ось в такому стилі закинутого заводу, який буде у нас в дуже різних іпостасях: і нічний клуб, і церква, і спортзал, і відпочинкова зона. Такий собі постапокаліптичний центр майбутнього або ірреального світу”, – каже директор театру і режисер вистави Ростислав Держипільський. – Всього є п’ять локацій. Глядачі будуть мати можливість приходити, дивитися, де вони хочуть стати”.

Вистава Romeo&Juliet відрізнятиметься від “Ромео і Джульєтти”, яку ставив франківський драмтеатр 10 років тому. Це, за словами Ростислава Держипільського, “постапокаліптична” постановка і мистецьке продовження нео-опери “Hamlet”.

Роль Джульєтти виконає випускниця ЛНУ імені Івана Франка Інна Бевза, а Ромео – випускник ПНУ Олег Панас. Цікаво, що виконавиця ролі матері Джульєтти Тетяна Гірник і виконавець ролі батька Ромео Ігор Захарчук, 10 років тому грали у попередньому трактуванні п’єси франківського драмтеатру саму закохану пару головних героїв.

“Вся ця постановка для мене – тільки про любов, – каже Інна Бевза. – Звучить банально, але потрібно відрізняти симпатію, хворобливу залежність до людини чи просто пристрасть. Це зовсім інше, порівняно з любов’ю. Любов – це почуття набагато вище. Для мене це як дар Божий, великий талант, який дається одиницям. Я любила. Для мене це можливість говорити про те, що горить в серці”.

Жанр вистави – drama per musica. Музичний супровід до постановки написали лауреати Національної премії імені Шевченка Роман Григорів та Ілля Разумейко. Художниця – Юлія Заулична. Пластику ставила Ольга Семьошкіна, а постановкою боїв займався чемпіон України з джиу-джитсу Юрій Рудь.

У виставі гратиме сучасна музика в записі, а більшість класичних творів виконуватимуть музиканти наживо.

“Ми записали у Франківську живий орган – у костелі Христа Царя на Вовчинецькій, – говорить Ілля Разумейко. – Зробили невеликий балканський оркестр, нам допомагали записувати музиканти з драмтеатру і Harmonia Nobile. У драмі використовується музика Генделя, багато електроніки”.

Наступні покази нової вистави – у суботу, 20 лютого, і неділю, 21 лютого. Глядачів просять тепло вдягатися.

Авторка: Ольга Романська
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.