Культура

Суд зобов’язав управління культури Франківщини захистити пам’ятку – садибу Реїв

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

На Прикарпатті прокурори захищають культурну спадщину та ініціюють відновлення палацового комплексу Садиби Реїв.

Як інформує обласна прокуратура, органи місцевого самоврядування розпочали розроблення історико-архітектурних опорних планів міст та селищ регіону, які відносяться до історично населених місць України. На розгляді у суді перебувають три позовні заяви прокурорів з цих питань.

Суд зобов'язав управління культури Франківщини захистити пам'ятку - садибу Реїв

Зокрема, управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації у судовому порядку зобов’язали вжити заходи для забезпечення захисту об’єкта культурної спадщини – пам’ятки національного значення «Садиба та парк», відомої як Садиба Реїв.

Це унікальна пам’ятка архітектури та садово-паркового мистецтва XVIII – ХІХ століть. Палац зберігся до наших днів з мінімальними перебудовами та втратами.

Читайте: Сумні палаци, смачні олії, давні церкви. Що цікавого подивитися на Рогатинщині (ФОТО, ВІДЕО)

Зараз комплекс перебуває у приватній власності. Як встановила прокуратура, протягом тривалого часу не вживалися заходи щодо його збереження.

На виконання рішення суду ініційовано перед Міністерством культури та інформаційної політики України виділення коштів на розроблення науково-проєктної документації для проведення реставраційних робіт.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.