Культура

Стартував фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Дивитися можна онлайн

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
13-й Львівський міжнародний фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art почався у понеділок, 7 вересня, у новому форматі – покази відбуватимуться у Львові, а також на онлайн-кінотеатрі Wiz-Art Film Festival Online.

У програмі фестивалю 232 фільми з понад ста країн світу. За нагороди змагаються 30 фільмів, 12 в Національному та 18 у Міжнародному конкурсі. Найкращі фільми за версіями журі та глядачів отримають грошові винагороди, пише Репортер.

Перегляд фільмів онлайн є безкоштовним та можливим з території України.

Переглядати онлайн-програми, голосувати за фільми, які сподобаються найбільше та залишати свої відгуки режисерам та знімальним групам можна на сайті онлайн-кінотеатру Wiz-Art Film Festival Online або офлайн у Львові.

У спеціальних позаконкурсних програмах цьогоріч покажуть комедійну підбірку «От халепа!», фільми про дівчат-переможниць «Дівчата-бунтарки», а також підбірки «Місто vs. Людина: урбан шортс» та «Нічні фільми про відверте».

Розкривати суть слогану фестивалю будуть шість підбірок з блоку «Бути тут і зараз»:  «Я з тобою. Мистецтво жити», «Свята нерівність», «Відтінки любові», «Мистецтво – це політика!», «Диваки у світі див» та «Опір системі».

Також на прес-конференції з нагоди відкриття фестивалю міський голова Львова Андрій Садовий анонсував грант від міста для команди фільму, який здобуде Приз глядацьких симпатій.

В індустріальній секції фестивалю Wiz-Art Lab заплановані виступи та розмови українських та іноземних кінематографістів. Переглянути Wiz-Art Lab можна онлайн. Детальна програма – тут.

Також спеціально на прохання Wiz-Art п’ятеро українських режисерів та режисерок зняли фільми-рефлексії про карантин. Роботи Христини Сиволап, Романа БордунаНікона Романченка, Зої Лактіонової та Богдани Смирнової покажуть під час онлайн-кінопоказу Ukrainian Directors on Quarantine.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.