Культура

Прикарпатців запрошують до участі в конкурсі короткометражних фільмів для мандрівників

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
З 21 червня  до  21 липня цього року в Україні відбудеться конкурс короткометражних аматорських відеоробіт і фільмів “Жага мандрів”.

Організовує конкурс спільнота мандрівників Voyagemakers на чолі із Вадимом Івлевим. Вадим є професійним мандрівником, автором книги “Мандри киянина Океанією”, повідомляє Репортер з посиланням на пресслужбу конкурсу.

Основна мета конкурсу: встигнути зафільмувати незвідані, безлюдні та важкодоступні куточки планети, які під впливом людини стрімко втрачають свою первозданність.

Жага мандрів» – це віртуальне місце, де мандрівники збираються за теплою традицією біля багаття і розповідають один одному свої історії про подорожі, культуру інших народів, охорону природи, таємниці, відкриття та пригоди. Ми чекаємо на ваші відео розповіді про місця, де ви були, і історії, які ви пережили, – зазначають організатори.

У конкурсі можуть брати участь відеофільми, репортажі, огляди тривалістю до 10 хв  про мандри в найрізноманітніші куточки нашої планети.

Тема робіт може стосуватись будь-яких аспектів дикої природи, різноманості видів, безлюдних віддалених просторів: від Арктики до Африки та Океанії, від пустель до важкодоступних тропічних лісів, від глибин морів та океанів до сніжних вершин та гарячих вулканів.

До складу журі увійшли:

Почесний голова конкурсу Михайло Іллєнко — український кінорежисер, сценарист, актор. Вадим Івлеворганізатор конкурсу, радіоінженер, етнограф-любитель. Роман Братчик — учасник трьох річних експедицій, єдиний полярник в Україні, який провів в Антарктиці понад два роки безперервно. Андрій Мазур — журналіст, блогер.

Участь у конкурсі безкоштовна.

Конкурс “Жага мандрів” проходить вже вдруге і цьогоріч  приурочений до 175-річчя від дня народження Миколи Миклухо-Маклая (1846-1888) – першого мандрівника українського походження, який відправився на інший край Землі – до Нової Гвінеї.

Заявки приймаються до 11 липня за адресою [email protected]

З деталями конкурсу і конкурсних робіт можна ознайомитися за посиланням http://voyagemakers.org

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.