Культура

Оксана Рубаняк видала поетичну збірку «Дорога життя»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Захисниця України з Прикарпаття, літераторка й громадська активістка Оксана Рубаняк видала поетичну збірку «Дорога життя». Це вже третя книга її віршів і друга, написана на Донеччині, на фронті.

Оксана Рубаняк видала поетичну збірку «Дорога життя»

Дорога життя. Так ми називаємо відрізок шляху, де ймовірність загинути дуже висока. Через проглядовість та прострілюваність винести пораненого буває надзвичайно складно, а то й неможливо, – пише Оксана Рубаняк. – Дорога, що є порятунком, і дорога, що є загибеллю. Вона зберегла життя найдорожчим, найвідважнішим людям, і вона ж забрала їх у нас.

Читайте: Жінки на війні. Оксана Рубаняк – дівча у кулеметному взводі

Нині Оксана є командиром взводу ЗСУ, продовжує захищати Україну на передовій. Купівлею її книжки кожен охочий водночас допоможе її підрозділу. Адже все виручені гроші, за словами авторки збірки, будуть витрачені на необхідні засоби та амуніцію для бійців.

Рубаняк видала поетичну збірку «Дорога життя»

Оксана Рубаняк (псевдо Ксена) – авторка поетичних збірок «Орнаменти долі», «Назустріч смерті», «Дорога життя».

24 лютого 2022 року вона вступила до лав Добровольчого формування Івано-Франківської територіальної громади Nº3, а потім — Збройних сил України. Півтора року була єдиною жінкою серед бійців кулеметного взводу 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Виконувала бойові завдання на Вуглегірській ТЕС, біля Зайцевого, також на Бахмутському, Мар’їнському та Вугледарському напрямках. Наразі є командиром взводу ЗСУ та виконує бойові завдання на Харківщині.

У березні 2024 року Рубаняк потрапила до рейтингу «УП 100. Сила жінок» за версією Української правди. Також цьогоріч фотографія Оксани зʼявилася на обкладинці «Vogue Ukraine». Нагороджена почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

Сайт для придбання збірки: rubaniak.com

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.