Культура

«Не проґавте шансу втілити телевізійну ідею, про яку давно мріяли», – Галина Держипільська

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
З 26 вересня по 22 листопада триває збір заявок на конкурс ідей «Створюй із Суспільним». Для місцевих творчих команд це можливість реалізувати власну ідею та отримати фінансування від Суспільного, а ще — розповісти про найцікавіше з життя регіону всій Україні.

Репортер розпитав подробиці конкурсу у продюсерки Суспільне Карпати Галини Держипільської. 

Держипільська

Галино, чому Суспільне шукає проєкти через відкритий конкурс?

Ми залучаємо до творення місцеві продакшени, аби обрати якісні, конкурентні та яскраві телепроєкти про регіон. Це реальна та дуже хороша можливість отримати фінансування від Суспільного та втілити цікаву ідею. Та найголовніше — проєкт побачать і в інших регіонах України.

Філії Суспільного зараз працюють як єдина міжрегіональна платформа та обмінюються контентом. До прикладу, я із задоволенням дивлюся на UA: КАРПАТИ велоподорож Дніпропетровщиною «Я вдома» чи проєкт «(Не)відомі Карпати» від буковинських колег.

Суспільне

* Фото з бекстейджу зйомок проєкту Суспільного «Я вдома»

Чи справді подавати проєкти на конкурс «Створюй зі Суспільним» можуть усі охочі?

Так. Усі, хто має творчу ідею та пропозицію та знає, як її реалізувати, можуть брати участь у відкритому конкурсі. Програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 750 000 грн на один проєкт.

Зауважу, що конкурсні ідеї мають узгоджуватися з місією Суспільного, чітко відповідати завданням конкурсу та бути розрахованими на реалізацію протягом 4–6 місяців 2021 року. Минулоріч на всеукраїнському конкурсі Суспільний мовник обрав аж 34 проєкти. 20 запущено у виробництво, 11 вже вийшли в ефір.

Які проєкти від Прикарпаття були реалізовані у минулі роки?

Шкода, але через брак заявок від продакшенів Прикарпаття не було реалізовано жодного проєкту. Тому сподіваємося, що цьогоріч наша медійна громада буде більш активною та подаватиметься на конкурс. Ми відкриті до ідей.

Чи є обмеження щодо тем та формату проєктів?

Звісно. Якщо минулого року ми робили акцент на тревел-формати та програми для дітей, то цьогоріч шукаємо проєкти, які розкажуть глядачам замовчувану історію регіону радянських часів, історію про життя й побут віддалених міст регіону, здоров’я в регіоні та культурно-освітнє життя на Прикарпатті під гаслом «Навчання впродовж життя». Крім цього, шукаємо ідеї телепрограм про деіндустріалізацію, права, рівність та доступність у регіоні. Формат проєктів, фактично, довільний. Але є обмеження щодо тривалості окремих випусків: 6, 13, 26 або 52 хвилини кожен. Кількість випусків може бути від одного до 24-ох.

Невідомі Карпати

*Зйомки програми «(Не)відомі Карпати». Побут під час походу в гори.

Як, коли і куди подаватися авторам проєктів та ідей, аби отримати фінансування від Суспільного?

Суспільне Карпати збирає заявки до 22 листопада. Для того, щоб податися на конкурс, треба: заповнити картку ідеї конкурсного проєкту українською мовою, підготувати бюджет та відеопрезентацію проєкту і надіслати їх електронною поштою [email protected] до вказаної дати. Потім до 29 листопада ми відбиратимемо найкращі проєкти, а захист заявок відбуватиметься у центральному офісі Суспільного з 7 до 24 грудня. Оголосити переможців заплановано у кінці року — 25 грудня. Тому звертаюся до колег-медійників: не прогавте шансу втілити телевізійну ідею, про яку давно мріяли.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.