Війна Культура

На Прикарпатті створили Музей книги про гуцулів і Гуцульщину

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У понеділок, 27 липня, Верховинська районна рада на пленарному засіданні прийняла рішення, згідно з яким створено Верховинський музей книги про гуцулів і Гуцульщину.

Про це повідомили на сторінці Верховинської РДА, пише Репортер.

Музей створено для збереження і примноження культурно-мистецьких цінностей, літературного надбання своїх попередників та книжкового багатства про гуцулів і Гуцульщину письменників, краєзнавців, дослідників Гуцульщини сучасності, розвитку музейної справи на Верховинщині.

“Даним рішенням районної ради затверджено склад Оргкомітету з організації створення, підготовки приміщення та влаштування експозицій Верховинського музею книги про гуцулів і Гуцульщину”, – йдеться в повідомленні.

Координатором з організації створення музею призначено заступника керуючого справами виконавчого апарату районної ради Василя Нагірняка, якому доручено підготувати положення про музей на чергову сесію районної ради.

“Верховинський Музей книги про гуцулів і Гуцульщину формуймо разом. Кожен, хто запропонує для Музею книжкові видання, фото, відеоматеріали, рукописи про Гуцульський край, буде занесений до Почесної книги музею. Відвідувачі знатимуть поіменно книгодавців-патріотів. Вони зостануться у пам’яті гуцулів і Гуцульщини нинішнього та прийдешніх поколінь”, – заявили депутати.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.