Культура Фото

На Косівщині вишивальниця Галина Крицкалюк влаштувала етно-дефіле (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У музеї народного мистецтва і побуту Гуцульщини в Косові відбулося етно-дефіле. Понад тридцять сорочок та суконь, оздоблених ручною вишивкою представила Галина Крицкалюк – майстриня з села Смодна. вишивальниця

Жінка за освітою інженер, а ось вишивкою захоплюється з дитинства. вишивальниця

Майстриня вже багато років очолює будинок культури у рідному селі. Вона докладає багато зусиль для популяризації народних традицій та вишивки. Організовує зустрічі молоді, виступи фольклорних колективів та етно-вечірки.

Як згадує Галина Крицкалюк, спочатку вишивка була для неї хобі у вільний час. Згодом це захоплення переросло ще й у засіб додаткового заробітку – стали з’являтися замовлення та пропозиції представляти одяг на виставках і етно-показах. Також авторка творчо інтерпретує взірці вишивок з сучасних журналів, змінюючи кольорову гаму та крій виробу.

Своєрідною «родзинкою» показу в Музеї стали декілька комплектів парних сорочок для чоловіка і дружини. У Галини Крицкалюк такі сорочки часто замовляють для наречених. Особливо популярні серед молодят вишиванки з оздобленням у блакитних кольорах.

Одяг для музейного етно-дефіле вишивальниця створювала близько двох років. Гості, що завітали на показ дуже тепло зустріли і колекцію одягу, і її авторку.

Вікторія Яремин – завідувач Косівського музею народного мистецтва і побуту Гуцульщини

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.