Відео Культура

Колядка для Янголів. Діти, сестри і брати загиблих в АТО заспівали своїм рідним на небесах (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
“Колядка для Янголів” – це проект, який створили у співпраці Міністерство культури України, Благодійний Фонд «Майдан Гідності», дівочий хор Київської середньої спеціалізованої музичної школи імені М.В. Лисенка, а також діти та менші брати і сестри Героїв Небесної Сотні.

“У Новий рік та Різдво людині властиво найбільш гостро відчувати самотність і печаль. Тож, не випадково діти та менші брати і сестри Героїв Небесної Сотні самі виявили ініціативу заспівати колядку своїм Янголам-Охоронцям”, – йдеться в описі відео.

“Вони стежать за зірками, що падають з неба…
Вони вірять, що душі їхніх батьків десь там, вгорі.
Що їхні рідні і найближчі, хто не повернувся з Майдану,
завжди зі своїми дітками.
Ось так, з неба, охороняють їх …”
– Міністр культури Євген Нищук.

“Надзвичайно радий, що ще один з наших проектів був втілений в життя. Особисто для мене “Колядка для Янголів” – це проект, який ще раз нагадає про Небесну Сотню. Ця композиція розкриває душу української родини. Вдячний всім за підтримку, участь та допомогу у створенні цього проекту”, – пише засновник БФ “Майдан Гідності” Ігор Гурик.

“В мене в голові постійно була думка: як донести до людей пам’ять про Небесну Сотню? І я зрозуміла, що ми це зможемо зробити саме через дітей, через різдвяні свята. Ми звернулись до Міністра культури Євгена Нищука з пропозицією відзняти кліп про коляду, адже коляда – сокровенне і святе. Ті люди, яких немає з нами, стали Янголами. Ми обдзвонили діток з Небесної Сотні, і всі, хто змогли, взяли участь у зйомках”, – каже засновник БФ “Майдан Гідності” Ірина Гурик.

“Різдво – це в першу чергу сімейне свято, і саме діти більш за все потребують родинного затишку та тепла. Для дітей саме під час Різдвяних свят передаються традиції Українського народу. “Колядка для Янголів” – стала одним з елементів відтворення історії та культури. Я рада, що цей проект втілився в життя, та надзвичайно вдячна всім, хто нам допомагав та приймав участь”, – говорить засновник БФ “Майдан Гідності” Юлія Цепун.

Благодійний фонд “Майдан Гідності” і втілює в життя проекти, пов’язані з вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні, розвитком патріотичної свідомості, сприяння розвиткові культури.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.