Культура

Гуцули і магія. Про що розповідають у музеї чаклунства (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Градовий чепеликперунів камінь, перо ангела, осиковий хрест, тотеми  такими є експонати музею гуцульської магії у Верховині. У ньому не тільки розповідають про людей, які займалися ворожбитством, але й про їхні секрети.

Музей гуцульської магії  це музей-лекторій. Колекцію речей і розповідей для нього збирали десять років. Тут є книги, трави, фото та ритуальні атрибути, які належали Михайлові Нечаю, Андрію Атаманюку, Марійці Семенисі, пише Репортер.

“Непрості люди” – так у Карпатах називають чарівників за те, що у них завжди були непрості відносини з іншими. Місцеві їх або боялись, або обожнювали.

Магія Верховину не полишає. Репортаж з єдиного в Україні музею магії

“Такі люди зберігаються у таємниці. Вони мають велике відчуття, і коли відчувають, що дійсно людині потрібна поміч, вони допоможуть. З цікавості – навіть не будуть про це розмовляти”, – пояснює екскурсоводка музею Гуцульської магії Ганна Заєць.

Детальніше у сюжеті Суспільного

Гуцули і магія. Про що розповідають у музеї чаклунства

Градовий чепелик, перунів камінь, перо ангела, осиковий хрест, тотеми – такими є експонати музею гуцульської магії у Верховині. У ньому не тільки розповідають про людей, які займалися ворожбитством, але й про їхні секрети.Більше читайте тут: https://suspilne.media/43482-guculi-i-magia-pro-so-rozpovidaut-u-muzei-caklunstva/

Posted by Суспільне Карпати on 2020 m. liepos 3 d., penktadienis

 

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.