Культура

“Гротеск” поєднує сцену й життя. У Франківську відбувся майстер-клас Надії Левченко (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Минулої неділі у театрі-студії «Гротеск» відбувся майстер-клас від відомої акторки Надії Левченко.

Подібні заходи за участі акторів франківського драмтеатру керівниця студії Юлія Микула проводить уже не вперше, пише Репортер. За її словами, події такого формату заохочують людей відвідувати театри, цікавитись мистецтвом.

Надія Левченко теж тут не вперше.

Це вже традиція – щороку в липні я у вас, як ялинка на Новий рік, – сміється вона.

Приватний театр-студія «Гротеск» працює у Франківську та Львові четвертий рік. За цей час через нього пройшло вже близько 5000 випускників. Вони брали уроки акторської гри, ораторського мистецтва, хореографії та вокалу.

Основна мета студії – показати людям, що актором можна стати у будь-якому віці.

Я вірю, що в кожній людині живе митець. І лише через творчість вона може виявити свої таланти та зрозуміти свої справжні бажання, – говорить Юлія Микула. – Саме так колись зробила і я.

На майстер-класі з Надією Левченко учасники студії вчилися розкривати звичайний текст через дію. Вони працювали з голосом, діафрагмою, розбирали нюанси сценічної гри.

Робота театральних студій відрізняється від професійного театру, хоча в театрі деколи буває більше аматорства, ніж у студіях, – каже Левченко. – Сподіваюся, на цьому майстер-класі цікаво було всім. Ми позбувалися комплексів, контактували з партнером, а ще – вигадали обставину, звук, об’єкт, через які текст зазвучав по-іншому, відкрилася його суть.

Новоспечені актори були здивовані, наскільки легко на сцені повірити у вигадане, та при цьому залишитись правдивим.

Середній вік учасників – 30 років. Працювали в парах. Кажуть, було комфортно. На перерві за кавою та солодким мали змогу ближче познайомитися з Надією Левченко, навіть спитати про щось особисте.

Незалежні театри – такі, як «Гротеск» – вже давно розвиваються у США та Європі, а тепер і в Україні, – говорить Надя. – Це абсолютна сучасна схема, коли людина може отримати базове навчання і, можливо, змінити щось у своєму житті. Адже на всіх нас щось впливає, та іноді ми робимо вчинки, які нас змінюють.

Гарний актор – це, в першу чергу, актор свого життя, – впевнена Юлія Микула. – Навіть якщо тобі потім не доведеться грати на сцені театру, то на арені власного життя ти просто змушений це робити.

За словами керівниці студії-театру «Гротеск», вона й надалі планує робити подібні заходи. При чому запрошувати не лише акторів, а й фотографів, блогерів, інших творчих людей. Охочим радить слідкувати за анонсами на сторінці «Гротеска» в соцмережі Facebook.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.