Культура

«Головне – мати тверду віру»: на Прикарпатті за перемогу молився митрополит Епіфаній

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Учора, 5 листопада, на Прикарпаття прибув митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Ми вітали предстоятеля Православної церкви в Івано-Франківську у храмі Всіх Святих Землі Української. Спільно помолилися за наших воїнів та Перемогу України у цій жорстокій війні, – зазначила голова Франківської ОВА Світлана Онищук, пише Репортер.

Епіфаній, Онищук, Івано-Франківськ, Прикарпаття

Митрополит у своїй проповіді зауважив, що на наше покоління покладено велику місію – завершити цю запеклу війну з росією, яка точиться вже не одне століття. Ми неодмінно переможемо і обов’язково відбудуємо нашу країну. Український народ непереможний і сьогодні єдиний як ніколи та рухається шляхом правди, який неодмінно призведе нас до Перемоги.

Епіфаній, Онищук, Івано-Франківськ, Прикарпаття

Також відслужили поминальну панахиду за протоієреєм Василем Бураком – засновником і першим настоятелем цього храму. Сьогодні його справу продовжує син – о. Юрій. Дуже багато зусиль прикладає отець, щоб цей храм добудувати і гідно довести до завершення розпочату батьком справу.

Раніше ми домовилися з отцем Юрієм за спільний проєкт – реабілітаційний центр для наших військових, який буде створений на першому поверсі цього храму. Вірю, що вже найближчим часом ми втілимо цей унікальний задум, який поєднає в собі не тільки фізичну і моральну реабілітацію, але й духовну, – зазначила Онищук.

Також митрополит Епіфаній нагородив Орденом великомучениці княгині Ольги дружину покійного о. Василя Марту Бурак за жертовну любов та віддану працю на благо Помісної Української Православної Церкви.

Разом із митрополитом завітали до храму Архистратига Михаїла, де також із вірянами помилилися за Україну.

Епіфаній, Онищук, Івано-Франківськ, Прикарпаття

Надзвичайно радіємо візиту митрополита на Прикарпаття і вдячні за Його колосальну підтримку та працю на благо нашої Церкви. І як слушно зауважив предстоятель: “Головне мати тверду віру. Добро завжди перемагає зло, а після темряви, завжди з’являється світло”.

 

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.