Культура

Франківський художник Орест Кузів відкрив п’яту персональну виставку (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
24 картини-копички представив на своїй персональній виставці молодий франківський художник Орест Кузів. Від сьогодні та впродовж трьох тижнів побачити їх можна у фортечній галереї “Бастіон”.

Великі картини із зображенням копиць та мініатюри-копички форматом “п’ять на п’ять”, а також велика “жива копиця” в центрі тематичної виставки – це роботи 23-річного художника Ореста Кузіва. Над ними хлопець працював під час карантину – і за три місяці представив їх для глядачів, пише Суспільне.

Фото: Суспільне Карпати

Богдан Сьома у своїй колекції має не одну роботу Ореста, зокрема і копицю, що зроблена в єдиному екземплярі.

“Оформлення, мініатюри – воно дуже специфічне. Мініатюра повинна бути оформлена так, щоб глядач зосередив свою увагу власне на мініатюрі. І коли я перший раз побачив варіанти, які зараз тут представлені, я був здивований вмінням оформити свою роботу”, – ділиться враженнями від творчості молодого художника Богдан Сьома.

Фото: Суспільне Карпати

Двоюрідна сестра художника Богдана Максимюк розповідає, що роботи брата надихають своєю різноплановістю та кольорами.

“Він все малює зі своєї уяви. Або він їде на природу і там малює, або він малює вдома, все з фантазії практично – це раз. Два – він дуже любить “гратися” кольорами. Особисто мені найбільше довподоби його картини, на яких зображений нічний період доби”, -розповідає Богдана Максимюк.

Орест Кузів уже вісім років як малює. Талант, вважає, передався від батька, також художника. Ця уже п’ята персональна виставка Кузіва-молодшого.

Фото: Суспільне Карпати

“Чому копиці? Зникають села, зникає худоба… І люди з часом все менше заготовлюють сіна. І це так, якби археологія. І цим я хотів донести, що дотепер копички є актуальними, вони є модними”, – пояснив тематику виставки Орест Кузів.

Детальніше у відеосюжеті Суспільного:

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.