Культура

Франківський драмтеатр запрошує на комедію «Наполеон і корсиканка»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У Франківському драмтеатрі розповіли про прем’єру комедії «Наполеон і корсиканка», яку ставить режисер Сергій Павлюк з Херсонського  театру імені Куліша. В театрі кажуть, це вистава про любов і про те, як цінувати кожну хвилину свого життя, пише Репортер

прем'єра комедії, драмтеатр Франківськ

Прем’єра вистави «Наполеон і Корсиканка» відбудеться 27 січня на головній сцені драмтеатру.

Ми пропонуємо вам добру й людяну комедію. Театр взагалі може бути потужною терапією, яка дуже необхідна зараз нам усім. Я впевнений, що всі, хто прийде на нашу виставу, отримають величезний заряд та силу далі працювати для нашої перемоги, – говорить Ростислав Держипільський, директор і художній керівник Франківського драмтеатру.

Уже місяць режисер вистави Сергій Павлюк працює з Франківським драмтеатром над цією комедією. “Наполеон і корсиканка” – п’єса чеського драматурга Іржі Губача, в перекладі Євгена Курмана.

«Наполеон і Корсиканка» – це 129 прем’єра Сергія Павлюка.

Багато років мріяв поставити виставу у Франківську, особливо, коли бачив потужний склад акторів. Зокрема і тому, що моя мама родом із Івано-Франківщини, – розповідає режисер Сергій Павлюк. – Звичайно, хотілось би ставити щось масштабніше, але маємо те, що маємо. Наполеон був такою особою, яку завжди не любили. Але час іде, нам відкривається справжнє, ми розуміємо, що це дуже потужна людина. Я обрав жанр комедії, бо, коли нам було важко в окупації, нас розраджували якісь жарти та сміх. Завдяки гумору ми тримали себе в тонусі.

Читайте також: Екіпаж “контуженої буханки”: як Іван Рурак вивозив поранених побратимів з лісів Кремінної (ВІДЕО)

Виконавець ролі Наполеона – Павло Кільницький.  Корсиканку зіграє Любов Ніколаєнко. Дмитро Лека – автор пластичного рішення. Костюми – Ольга Мудра, художниця-постановниця Херсонського театру.

прем'єра комедії, драмтеатр Франківськ

Вистава  «Наполеон і Корсиканка» – про любов і про те, що у житті найважливіше – яким би ти не був великим чи малим – цінувати кожну хвилину свого життя. Радіти кожній хвилині, не впадати у відчай і не шкодувати за минулим, яке повернути не можна, розповідають у театрі.

Дійові особи та виконавці комедії:

  • Жозефіна – народна артистка України Любов Ніколаєнко
  • Наполеон – Павло Кільницький
  • Бертран – заслужений артист України Євгеній Холодняк
  • Гурго – Ігор Захарчук
  • Попплтон – Олег Деркач
  • Губернатор – Богдан Романюк
  • Острівна варта – студенти Інституту мистецтв ПНУ: Станіслав Качмарик, Володимир Мостовий, Ярема Ткачук.

Читайте також: Приїхала ваша доставка. Як працюють кур’єри у Франківську

Авторка: Ангеліна Каратник

Сергій Павлюк на “Західному полюсі”

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.