Культура

Франківський драмтеатр показав “Бій за Україну” на горі Попіван (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

В середу, 24 серпня, Франківський драмтеатр виступив на горі Попіван з мистецьким проєктом «Бій за Україну». Перформативну виставу приурочили до Дня Незалежності України, пише Репортер.

театр Попіван новини Прикарпаття_7

На Чорногорі лунала класична й духовна музика українських і світових композиторів, пісні українських Січових стрільців, бійців УПА та, звісно, Державний гімн України.

Бій за Україну театр Попіван новини Прикарпаття_6

“Бій за Україну” – це спільний проєкт Національного президентського оркестру та Національного академічного драмтеатру імені Івана Франка.

Читайте: Жодних росіян, хлопці на підборах і «Бій за Україну» на Попівані. У Франківському драмтеатрі розповіли про старт 84 сезону

Всупереч несприятливим погоднім умовам ми розпочнемо показ мистецького проєкту «Бій за Україну» з гори Попіван. Показ буде доступний для перегляду у нас на сторінках, – йдеться у повідомленні театру.

театр Попіван новини Прикарпаття_5

Проєкт поділений на три блоки. У першому – духовно-академічна музика. Другий блок – Шевченківський. У цій частині уривки з «Великого льоху», а також – шматок з вистави «Вона земля». У цьому ж блокі виступають «Сестри Тельнюк». Третій блок – патріотичні пісні.

театр Попіван новини Прикарпаття_4

Головною метою проєкту є збір коштів на потреби ЗСУ.

театр Попіван новини Прикарпаття_3

Учасники: Національний президентський оркестр (головний диригент Максим Гусак, музичний керівник – Роман Григорів), актори Франківського драмтеатру, акторки Ірма Вітовська-Ванца і Наталія Половинка, гурт «Сестри Тельнюк», хор Felicio (художній керівник — Наталія Байдак).

театр Попіван новини Прикарпаття_2

Постановка – Ростислав Держипільський.

Усі фото Богдана Савлюка

театр Попіван новини Прикарпаття_1

Франківський драмтеатр на виставах “Бій за Україну” зібрав гроші на авто для ЗСУ

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.