Культура

Франківський драмтеатр буде показувати свої вистави у Богородчанах через «червону зону»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка змінює локації анонсованих на новий театральний сезон вистав.

Про це у вівторок, 1 вересня, на пресконференції повідомив директор театру Ростислав Держипільський, пише ГК.


За його словами, оскільки місто у «червоній зоні», то театр був змушений змінити місце показу вистав.

«Ми прийняли рішення, що той репертуар, який запланували, буде на інших локаціх. Чекали до останнього, але більше чекати далі не можна. Ми державна структура, тому до нас ставлення буде більше прискіпливе», – говорить керівник театру.

Планували показати вистави цього тижня на Замковій горі у Галичі, а наступного – у Богородчанах. До слова, раніше у Галичі Франківський драмтеатр уже показував виставу «На західному фронті без перемін».

«Але зранку від керівництва заповідника прийшло повідомлення, що вони не дають такий дозвіл. Мені телефонував заступник керівника, і сказав, що проти. Переживав, щоб ми не зіпсували територію. З такими людьми ми ніколи не збудуємо Україну. Не хочуть допомагати у важку хвилину. Але ми не скоримося», – наголошує Держипільський.

Допомогла театралам Богородчанщина. Саме там відбудуться усі вистави з 1 по 13 вересня.

Сьогоднішня вистава «Фелікс Австрія» мала відбутися на Бастіоні о 20:00. Натомість вона пройде у Богородчанах, на площі біля костелу.

Як повідомили «Репортеру», на виставу придбали квитки 83 людини. Для них буде організовано доїзд. О 19.20 біля драмтеатру буде чекати автобус.

Трансфер у Богородчани буде організовано й для театралів, які купили квитки й на інші вистави.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.