Культура

Франківські авіатори отримали від благодійників генератор – “Щедрик”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
1 лютого до франківських льотчиків прийшло поповнення від благодійників. Здавалося б, дрібниця – бензиновий 3-кіловатний генератор. Він буде використовуватися авіаторами в роботі, а отже, служити протиповітряній обороні нашого краю та захисту українського неба. Але це й особливий пристрій – генератор має власну назву «Щедрик» та посвяту «Крилатим від світлих», повідомляє пресслужба Прикарпаттяобленерго.

Франківські авіатори отримали від благодійників генератор_1

Генератор придбали за пожертви учасників благодійного перегляду з обговоренням історичної драми «Щедрик» – фільму про війну, Станиславів та перемогу добра. 20 січня один сеанс у театрі кіно «Люм‘єр» зібрав понад 17 тисяч гривень, що стали основою для придбання на замовлення льотчиків цього генератора. Організатори доброї справи – профком АТ «Прикарпаттяобленерго», Культхвиля – Дім Мулярових і літературна студія «Перлина».

Читайте: У пам’ять про брата. Мар’яна Ковальчук, сестра загиблого героя з Калуша, збирає історії полеглих для цифрових пам’ятників

Франківські авіатори отримали від благодійників генератор_2

Для будь-якої профспілки організація культпоходів до кінотеатру є звичною справою, – ділиться голова профкому обленерго Ольга Тишко. – Однак ми вже майже на рік зробили паузу з такими подіями. Зараз усе, що ми проводимо, має благодійну мету, збір коштів для армії, можливість подякувати захисникам. Саме тому цей  спільний перегляд з обговоренням став особливим. В його рамках разом з енергетиками та містянами фільм подивилися і франківські авіатори: 70 цивільних і 70 військових. Нам була приємна реакція льотчиків після стрічки, адже багато з них немісцеві. Плануємо підтримувати наших авіаторів і надалі.

Франківські авіатори отримали від благодійників генератор_3

Особливим був перегляд «Щедрика» і для модераторки зустрічей Культхвилі, керівниці літературної студії «Перлина» Лариси Мончак. Найбільше – через історичне тло драми «Щедрик», яке розгортається у неспокійних 30-40-х роках минулого століття у нашому рідному місті.

Читайте: Книги втратили, гербарій врятували. Як у Франківську живе та навчає Херсонський університет

Зустрічі Культхвилі у Франківську й раніше бували благодійними. Її ініціаторка Ірина Фіщук, власниця «Дому Мулярових», вважає:

Збройні сили України виграють війну на полі бою та захищають нас сьогодні. Проте Україна зможе відбудувати міцну, сильну багату державу з  вільними та щасливими людьми лише тоді, коли історія та культура  об’єднає нас всіх на цьому шляху. Тому давайте шукати сенси разом з Культхвилею. А генератор Щедрик нехай нас усіх драйвить!

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.