Культура

Фраки й бутоньєрки, – Івано-Франківськ готується до Галицького балу

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У понеділок, 12 листопада, в облмуздрамтеатрі в Івано-Франківську відбудеться XII Галицький бал. Про це повідомили у понеділок, 5 листопада, на прес-конференції у Прикарпатському національному університеті.

За словами режисерки балу Лілії Борисевич, Галицький бал відрізняється від інших тим, що організатори використовують засоби та атрибути XVIII століття, пише “Репортер”.

“Наприклад, дівчата мусять мати бутоньєрки. Ними вони в ті часи запрошували на танець кавалерів”, – говорить Лілія Борисевич.

Крім полонезу й віденського вальсу, лунатиме коломийка, як регіональна особливість, а також середньовічний танець бранль.

Можна згадати, як це було: У Франківську запрошують на одинадцятий Галицький бал (ВІДЕО)

На заході виступатимуть учні хореографічної школи Влада Ями, серед яких чемпіонка Вероніка Блінова і лауреати міжнародних конкурсів Микола Сисак і Лідія Васильків. Гратиме муніципальний естрадно-симфонічний оркестр під керівництвом Валерія Чикириса.

“Бал приурочений до Дня студента, – говорить Юрій Лизак, голова студентського сенату ПНУ. – Ми очікуємо гостей з інших вишів. Квитки можна придбати в сенаті та інших студентських організаціях”.

З 6 листопада у ПНУ проходитимуть майстер-класи для студентів, де їх навчатимуть бальних танців.

Дрес-код балу: бальна на або довга сукня для дівчат і фрак, смокінг або костюм з краваткою чи метеликом – для хлопців. З дітьми, яких приведуть на бал батьки, працюватимуть аніматори. Також на захід запросять дітей-сиріт.

Крім усього іншого, на балу виберуть переможців у різних номінаціях, наприклад “Княжна балу”, “Найкраща пара”, “Найкраща зачіска” тощо.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.