Культура

«Для Бога я створю найкраще». У Франківську відкрили підсумкову виставку (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Трагедії і блиск надій, молитва за військо й людей поза ним. Справжнє свято людської творчості повернулося до Франківська разом із роботами учасників міжнародного мистецького конкурсу “Для Бога я створю найкраще”.

На підсумковій виставці, яку презентували у стінах Краєзнавчого музею, чотири сотні картин. Ці колажі, кажуть організатори – художник і дизайнер Ярема Стецик та художник-реставратор Валерій Твердохліб, розповідають про найсокровенніше – стосунки з Богом. Утім, відбиток повномасштабної війни на них добре помітний, йдеться у сюжеті канал 402.

<img alt=" Для Бога я створю найкраще">
Фото Олега Нетецького

Війни тут є багато, – каже Ярема Стецик. – Є світлі штуковини – надія. Є експерименти з техніками надії, з кольорами надії. Є речі, відірвані від війни, а є наскрізь нею просякнуті. І навіть розмова з Богом – через призму війни.

Художник каже, що багато з тих, хто був учасниками перших конкурсів, зараз або воюють, або загинули.

Роботи з усіх куточків України, чимало – з прифронтових територій, і з-за кордону. Авторства дорослих і дітей. На конкурс надійшло більше як пів тисячі робіт.

Експозицію приурочили до 15-ліття проєкту “Врятуймо скарби разом!”, що його започаткував у музеї Валерій Твердохліб. В межах проєкту проходять різні виставки і перформанси.

За словами Твердохліба, мозаїка робіт – це втілення творчості, а творчість є кодом Бога.

На противагу війні, злу ми показуємо, як можна змінити світ на краще, – зазначив Твердохліб.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.