Культура Фото

Детектив не легке чтиво, – у Франківську презентували нову книгу Бориса Крамера (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 25 жовтня, у Франківську відбулася презентація нового детективного роману Бориса Крамера “Пернач полковника Вухналя”.

У ній ідеться про таємничого лиходія, який полює на історичні артефакти. Тим часом, у згорілій хаті коваля знаходять труп і розпочинається слідство.

Детектив відзначений дипломом міжнародного конкурсу “Коронація слова”.

Автор Василь Добрянський, який пише під псевдонімом Борис Крамер, розповідає, що сюжети не запозичує, вони виникають спонтанно.

Друль – Андрухович – Бойченко. У Франківську презентували “Ворохтаріум” (ФОТО)

“Я писав роман десь три місяці, у 2017 році, – каже Василь Добрянський. – Я мало читаю українські детективи, більше закордонні. Але у нас інші інтриги, інше життя”.

Роман “Пернач полковника Вухналя” вийшов у тернопільському видавництві “Навчальна книга”. Книжку планують озвучити на Українському радіо і зробити також аудіокнигу.

Василь Добрянський каже, що зараз все більше зростає попит на особливо жорстокі романи.

“Письменник часто описує негативні речі, особливо якщо це стосується хворих людей, які вбивають невмотивовано, – ділиться автор. – Роман, де письменник, який смакує вбивства і ніяк не карає злочинця – це поганий роман, література перетворюється на елемент знищення світової культури, уявлень про добро і зло. Читач читає детектив, щоб дізнатися, хто вбивця і що йому за це буде”.

Автор розповів, що його детективи користуються попитом серед суддів. У серії його книг – переважно ті ж герої.

У Франківську відкрили Дні українського кіно, – презентували фільм “Позивний “Бандерас” (ФОТО)

“Описавши один раз персонажа, у автора є спокуса опустити описи в наступних книжках. Треба завжди розуміти, що це може бути перша книжка з серії, яку тримає читач”, – розповідає Василь Добрянський.

Щодо того чи детектив – легкий жанр літератури, письменник вважає, що все залежить від якості книги.

“Справжній добрий детектив – це предмет національної культури, а не легке чтиво. Головне не вбивство, а те, що за ним стоїть”, – говорить Василь Добрянський.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.