Культура

Абетка Івано-Франківська. Літера Ц – це Дарія Цвєк та її книжки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Репортер» продовжує публікувати Івано-Франківську абетку. Вона побачила світ на День міста – ще 7 травня 2022 року. Втім, через війну презентація пройшла майже непоміченою. На полиці книгарень видання теж не потрапило, бо його дарували офіційним делегаціям. А шкода ж, адже абетка гідна, аби її побачили читачі… Цього разу літера Ц. У Франківську це – письменниця Дарія Цвєк та її кулінарні бестселери, пише краєзнавець Іван Бондарев.

Дарія Цвєк абетка Івано-Франківська

Якщо Коко Шанель називали законодавицею моди, то нашу землячку Дарію Цвєк можна іменувати творцем моди кулінарної. Її книгами зачитувалось не одне покоління. Причому не просто зачитувались, а робили з них виписки, ділилися одне з одним та перетворювали друковані поради пані Дарії у різноманітні смаколики.

Вона вела кулінарні курси молодих господинь у Будинку офіцерів. Жінки записувались в чергу туди на кілька років наперед. Коли до Франківська приїздило високе партійне начальство, Дарію Цвєк запрошували для приготування обкомівських бенкетів.

Читайте: Абетка Івано-Франківська. Літера Ф – Франко і Станіславський феномен

У 2014 році у Франківську з’явилась пам’ятна дошка цій легендарній жінки. Кілька років тому власник одного з місцевих ресторанів хотів встановити біля свого закладу пам’ятник Дарії Цвєк. Але потім чомусь передумав.

Більше інформації про відому кулінарку й письменницю – можна прочитати тут.

Іван Бондарев

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.