Культура

Виставлено вперше

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Євгенія Ступ’як  У малому залі Івано-Франківського обласного Художнього музею 22 січня відкрилася виставка робіт випускників «Школи мистецтв «Вихідного дня». Сама виставка — це підсумок тримісячного навчання звичайних людей, які наважилися спробувати себе у мис­тецтві — навчитися відображати свій внутрішній світ у кольорах, відтінках, грі світла й тіні чи в зліпках глини. І судячи з представлених робіт, у них це непогано вийшло.

Того дня малий виставковий зал був прикрашений роботами — графікою, живописом, керамікою, які несли в собі чуття наївного, але, можливо, від того справжнього та щирого розуміння творення прекрасного. Адже навчалися у «Школі» прості люди, яким захотілося творити. Чи, як сформулював це куратор проекту Ігор Васюта, в яких була потреба виплутатися з буденної трясовини кабелів, телефонів, Інтернету, щоб відчути справжність життя. А навчання у школі дало їм можливість не тільки отримати практичні навики, але й зустріти собі подібних.

Додамо, що цей випуск на рахунку школи став уже третім. А сама ідея проекту виникла ще три року тому в рамках програми розвитку мистецьких ініціатив нашого міста ГО «Молодіжна Мистецька Формація «Форумс». Навчання проводилося в трьох напрямках: «Живопис», «Графіка», «Кераміка». Ролі викладачів виконували відомі нашому місту майстри: Тетяна Павлик, Сергій Григорян, Михайло Дейнега, Орест Голоневський. Плюс — майстер-класи та екс-прес-курси. А учні — від студентів до пенсіонерів (найстаршій уже виповнилося 80). Саме під час презентації їм вручили дипломи про закінчення школи, а вчителям, які тепер чекають на нових учнів, — подяки.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.