Культура

По «Зеленому кільцю»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Наприкінці листопада відбувся випробувальний екскурсійний тур по маршруту «Зелене кільце Карпат» (Івано-Франківськ – Коломия – Княждвір – Косів – Яворів – Криворівня – Верховина – Ворохта – Татарів – Яремче – Івано-Франківськ).

Проект реалізується івано-франківською обласною організацією Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Партнерами є головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА та Регіональний туристично-інформаційний центр.

«Зимою на Прикарпатті проблем з туристами немає, – каже керівник проекту Павло Горішевський. – Тож мета створення цього туру – забезпечити клієнтами власників садиб, екскурсоводів саме у період міжсезоння, коли немає снігу».

Отже, наприкінці листопада попробувати, що можуть запропонувати гори, запросили представників турфірм, які працюють на внутрішньому ринку, та журналістів. Протягом трьох днів вони відвідали унікальний тисовий заповідник, вчилися варити сіль у ще австрійській солеварні, робити справжні гуцульські ліжники та опановували мистецтво гуцульської кераміки. А ще відвідали безліч музеїв, побували на мальовничих гірських перевалах та водоспадах.


Учасників туру приймали і власники приватних садиб. «У цьому турі ми об’єднали кращі садиби області, – каже Павло Горішевський. – Їхні власники були на стажуванні у США в 2008 році за програмою «менеджмент готелів та ресторанів».

Учасники на собі переконалися – такі садиби можна без страху рекомендувати туристам – гуцульський колорит та європейський рівень обслуговування задовольнить навіть найвибагливішого іноземця.

«Такі тури корисні як для туристів, так і для працівників турфірм, – каже одна з учасниць, директор одного з івано-франківських туроператорів Зоя Бордун. – Я працюю у цій галузі більше 20 років, а все ж відкрила для себе нові об’єкти. Дотепер не бачила ні тої солеварні, ні тисового заповідника. Поїхати по такому маршруту буде цікаво навіть людям з нашої області, не кажучи вже про туристів з цілої України чи закордону».

«Все, що ми побачили, дуже пізнавально. Бо буває, що, живучи в Івано-Франківську, не знаєш, що відбувається за межами міста, – говорить інший учасник, Дмитро Григорович. – Побачити цей етнос, традиції, культуру було дуже цікаво. А спробувавши все на собі, легше донести інформацію до клієнтів».

Павло Горішевський запевняє: «У кожній із садиб господарі готові організувати майстер-класи та екскурсійні маршрути. Тож цей тур є дуже гнучким, його можна підігнати під будь-яку специфіку, відкоригувати до бажання кожного клієнта».

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.