Культура

Одесити привезли картини і любов

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У четвер, 16 квітня, в залі Івано-Франківського Художнього музею (площа Шептицького, 8) відкрили виставку художніх робіт під назвою «Моя любове…».

Уперше свій дует для мешканців та гостей міста презентують Валентин Захарченко та Ірина Гусюк. Вчитель та учениця з Одеси запланували провезти свої роботи всією Україною. До Івано-Франківська виставка картин художнього дуету потрапила на запрошення громадської організації Мистецька формація «Форумс».

Відвідувачі музею зможуть побачити 45 робіт, серед яких — живопис і портрети (14 картин — роботи вчителя, 31 — його учениці). Також у творчому доробку Ірини Гусюк та Валентина Захарченка є сюжети на соціальну тематику. Проте ці полотна на виставці не представлені, оскільки транспортувати їх, за словами художниці, було важко через масштабність. Ірина каже, що назва цієї виставки викликає у неї асоціацію чистого полотна, саме тому у ній — рядки з поезії Ліни Костенко.

Навчалася Ірина Гусюк в Одеському художньому училищі імені Грекова і на художньо-графічному факультеті Одеського університету. Минулого року в Донецьку, на всеукраїнському державному пленері молодих художників вона здобула перемогу — перше місце. Зараз викладає в училищі.
Ірина говорить, що займається творчістю і малює завдяки своїй мамі, яка повірила у здібності доньки, коли тій виповнилось 15 років.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.