Кримінал Світ

За час АТО викрали більше тисячі людей, півтори тисячі зникли безвісти

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Міністерство внутрішніх справ заявило про 1026 повідомлень про викрадення і захоплення в заручники людей в Харківській, Донецькій і Луганській областях з 1 квітня.

шкіряк

Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ з питань переселення громадян із зони АТО Зорян Шкіряк, повідомляють “Українські новини”.

За його словами, з них було викрадено: 53 журналіста, 174 міліціонера, 115 військовослужбовців та прикордонників, 40 депутатів різних рівнів, членів політичних партій і глав районних рад, 26 представників ОБСЄ, 6 працівників прокуратури, 5 співробітників СБУ, 2 адвоката і 2 судді , 1 співробітник пенітенціарної служби та 602 особи інших категорій.

“За результатами вжитих заходів звільнене і встановлено місце розташування 558 осіб. Станом на 18 листопада залишається невідомою доля 468 громадян”, – додав він.

Шкіряк також уточнив, що все ще залишається невідомою доля 4 журналістів, 12 співробітників органів МВС, 65 військовослужбовців і прикордонників, 13 депутатів, членів політичних партій і глав районних рад, 1 співробітника прокуратури, 1 судді, 1 адвоката, а також 380 громадян інших категорій .

Крім того, за словами представника МВС, 1460 чоловік з 1 квітня в Донецькій і Луганській областях пропали безвісти. Станом на 18 серпня через цієї кількості незнайденими залишаються 649 громадян.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.