Гроші Світ

2800 школярів платили за обід у школі Рожнятівщини, хоча за законом харчування для 1-4 класів безкоштовне

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задоволив позов про визнання незаконною бездіяльність Рожнятівської районної ради щодо неприйняття рішення про безкоштовне харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів та зобов’язання райраду розглянути на сесії питання про харчування цих школярів, повідомили облпрокуратурі.

shkolastolovka[1]

Встановлено, що Рожнятівська районна рада порушила вимоги ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства», згідно з якою місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до їх компетенції забезпечують організацію безкоштовного харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Так, районна рада прийняла рішення «Про затвердження вартості харчування та встановлення батьківської плати за харчування у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району та здійснення безоплатного підвезення до місця навчання і додому учнів ЗНЗ пільгових». Вказаним рішенням встановили безкоштовне одноразове харчування учнів та дошкільнят лише для окремої пільгової категорії (дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-Чорнобильців, дітей із сімей учасників АТО, дітей із малозабезпечених сімей тощо).

Як наслідок, майже 2 800 учнів 1-4 класів з березня по травень 2015 були позбавлені права безкоштовного харчування.

У позовній заяві прокуратура вимагала визнати незаконною бездіяльність райради та зобов’язання її усунути порушення прав дітей.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.