Розваги Фото

Переможці конкурсу Королівського фотографічного товариства (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Аерофотографія антарктичної криги, яка має вигляд гігантського рафінованого цукру, – головний переможець цьогорічного конкурсу світлин Королівського фотографічного товариства.

Науковий фотоконкурс отримав понад 1100 робіт до участі в категоріях “Астрономія”, “Поведінка”, “Наука про Землю та клімат”, “Екологія та довкілля” і “Мікрофотографія” – пише ВВС.

“Крижані кубики цукру” Пітера Конвея визнали загальним переможцем конкурсу і переможцем у категорії “Наука про Землю та клімат”.

Цей знімок  був зроблений на початку 1995 року під час польоту над Англійським узбережжям на півдні Антарктичного півострова Антарктиди. Він показує масштаб незвичного утворення тріщин.

“Чекаючи на мілині” Ніко де Бруйна оголосили переможцем у категорії “Екологія та довкілля”.

На світлині зображено здивування зграї пінгвінів. Вони чепурилися у воді, через неочікуваний візит косаток до маленької гавані острова Маріон у субантарктичній частині Індійського океану.

Підвішені в атмосфері крижані кристали створюють рідкісне оптичне явище у фотографії Деніела Міхаліка “Місячний прожектор, Південний полюс, Антарктида”. Вона  перемогла у категорії “Астрономія”.

У категорії “Поведінка” перемогу здобула Антонія Дончила. Це – кадр білого ведмедя, який зазирає у воду неподалік східного узбережжя Гренландії.

“Родина висячих краплинок оливкової олії” Ерве Елеттро виграла у категорії “Мікрофотографія”.

“Спершу вклоніться” Джузеппе Суарії оголосили фіналістом категорії “Наука про Землю і клімат”. Це фото зняте за кілька секунд до того, як російський науковий човен “Академік Трьошніков” відправив дистанційно-керовану підводний апарат під льодовик Мерц у східній Антарктиді для дослідження танення льодового покриву.

“Підкиньте скорпіона” – Сиворакша бенгальська грається із жертвою на фотографії Сусміти Датти, яка отримала почесну відзнаку в категорії “Поведінка”.

Петр Горалек отримав почесну відзнаку в категорії “Астрономія” за цю фотографію неба над обсерваторією Паранал у Чилі.

Ця світлина потоку лави з вулкану Кілауеа на Гаваях принесла Сабрині Колер почесну відзнаку в категорії “Наука про Землю і клімат”.

Зафіксоване Вей-Фень Сюе цьогорічне сонячне затемнення у США стало фіналістом у категорії “Астрономія”.

Владімір Ґросс став фіналістом у категорії “Мікрофотографія” з цим кадром ембріону тихоходів Hypsibius dujardini віком 50 годин. Він зроблений за допомогою електронного скануючого мікроскопа зі збільшенням зображення у 1800 разів.

Давида Константіні оголосили фіналістом у категорії “Поведінка” за цю фотографію полярних крячок у Свальбарді, що у Норвегії.

Почесною відзнакою в категорії “Екологія та довкілля” відзначили Карлоса Джареда за світлину “Сезон дощів, райка деревна і продовження життя.”

“Заплутаний у павутині кліщ” Бернардо Сегури отримав почесну відзнаку у категорії “Мікрофотографія”.

“Непереможні мурахи” Томаса Ендляйна оголосили фіналістом у категорії “Екологія та довкілля”.

Комахоїдні рослини-хижаки виділяють солодкий нектар на ободі та іклоподібних структурах. Вони є дуже слизькими для більшості комах, окрім одних особливих мурах (Camponotus schmitzii).

Мурахи живуть у скручених порожніх вусиках рослини і здатні без проблем вилазити та залазити в глечик, щоби поцупити трохи нектару.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.