Спорт

Frankivsk Half Marathon зібрав 1750 учасників (ФОТО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У неділю, 6 жовтня, 1750 учасників з усієї України та навіть закордону взяли участь у Frankivsk Half Marathon 2024. Бігове свято розпочалося з забігів найменших учасників на 1000, 400 та 100 метрів. Наразі вже стартували учасники на дистанції 21,5 км та 5 км. А о 13:15 розпочнеться благодійний пробіг імені Сергія Караванця на 2,1 км, пише Репортер.

Frankivsk Half Marathon зібрав 1750 учасників (ФОТО)

11 років ми проводимо “Франківський півмарафон” для того, щоб робити українську націю здоровішою, сильнішою, щасливішою. Ми розвиваємо і популяризуємо спорт серед дітей, молоді, дорослих, – говорить генеральний директор півмарафону Ігор Крицак. – Щороку у нас є благодійна складова. Минулоріч у рамках Франківського півмарафону ми зібрали 1,5 млн грн для 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Цього року ми збираємо 1 мільйон на придбання спеціального обладнання для занять адаптивними видами спорту серед військових і ветеранів, які отримали травми, поранення чи захворювання при захисті батьківщини.

Frankivsk Half Marathon зібрав 1750 учасників

Благодійна складова – забіг на 2,1 км імені Сергія Караванця, засновника Франківського півмарафону, який у травні 2022 року зник безвісти на війні. Усі реєстраційні внески з цієї дистанції передадуть на благодійний збір.

Frankivsk Half Marathon зібрав 1750 спортсменів

Ми дуже сподіваємося, що Сергій – засновник півмарафону та мій товариш, повернеться і ми з ним організуємо півмарафон, десятку, п‘ятірку і багато інших проєктів, – каже Ігор Крицак.

Frankivsk Half Marathon зібрав у місті 1750 учасників (ФОТО)

Всі кошти з благодійної складової підуть на рахунок організації “ветераницівільні Петрос”. Окрім самого забігу імені Сергія Караванця, створені дружні банки від партнерів та друзів півмарафону. Крім того, у стартовому містечку працює локація адаптивних видів спорту, де за донат можна спробувати стрільбу з лука, баскетбол на кріслі колісному, веслування, біговий чи ручний велосипед, адаптивні сидіння для метання диска та штовхання ядра.

Таке ж обладнання планують придбати для ініціативи “ветераницівільні Петрос”, аби військові і ветерани безкоштовно могли ним користуватися. За попередніми підрахунками наразі вдалося зібрати близько 800 тисяч гривень.

Читайте: Нога в пакеті. Василь Тежигор з Надвірнянщини – про війну, побратимів і що дратує ветерана з ампутацією

Думаю, таким чином ми наповнимо банку і закриємо збір в один мільйон гривень, а то й більше. Хотілося б більше. Обладнання дороге. Наприклад, аби грати у баскетбол на кріслах колісних, потрібно як мінімум 10 крісел колісних. Вартість одного – від 3,5 до 7,5 тис доларів залежно від комплектації. Зважаючи на те, як зростає кількість військових і ветеранів, які отримали травми, поранення, ми зобов’язані думати про те, як створити сприятливі умови для занять адаптивними видами спорту, як підготувати інфраструктуру, як зробити її доступною.

Авторка: Ольга Суровська

Читайте: Майстерня, де вислухають. У франківській обласній лікарні військовим підбирають крісло колісне

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.