Люди

Померла професорка ІФНМУ Алла Юрцева

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У понеділок, 30 вересня, стало відомо про смерть професорки кафедри педіатрії,  багаторічної завідувачки кафедри пропедевтики педіатрії  Алли Юрцевої. Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківського національного медичного університету, пише Репортер.

Алла Юрцева – відома в Україні науковиця. Була однією з організаторок відділення інтенсивної терапії та реанімації, кураторкою відділення патології раннього віку Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Розвивала педіатричну школу Прикарпаття.

Її наукові дослідження присвячені вивченню імунологічної реактивності, обміну мікроелементів та антиоксидантної системи при невідкладних станах у дітей раннього віку. Протягом своєї наукової діяльності виховала багато молодих науковців, які гідно продовжують її справу, – йдеться в повідомленні.

Алла Юрцева працювала  на кафедрі педіатрії з 1968 року. Спочатку клінічною ординаторкою, потім – асистенткою, а з 1987 року по 1991 рік – доценткою. У 1990 році захистила докторську дисертацію, присвячену питанням інфекційного токсикозу у дітей раннього віку з врахуванням імунологічної реактивності. Наукові дослідження присвячені вивченню імунологічної реактивності, обміну мікроелементів та антиоксидантної системи при невідкладних станах у дітей раннього віку.

Професорка Алла Юрцева є авторкою 320 наукових праць, методичних рекомендацій, авторських свідоцтв. У 1992 році отримала вчене звання професора. З 1994 року професор Алла Юрцева завідувала кафедрою пропедевтичної педіатрії на базі міської дитячої клінічної лікарні.

За час роботи на кафедрі дитячих хвороб в обласній клінічній лікарні проявила себе мудрою науковицею, була однією із організаторок відділення інтенсивної терапії та реанімації, кураторкою відділення патології раннього віку, – повідомляють на сторінці кафедри педіатрії.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.