Соціум

У Франківській громаді побільшало медалістів та стипендіантів серед учнів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У 2023 році 40 найкращих учнів Івано-Франківської громади отримують щомісячну стипендію сумою 1 тис грн.

Стипендію призначають з міського бюджету не лише учням ліцеїв, а й професійно-технічних закладів та закладів управління культури – художніх, музичних шкіл. Про це розповіла на брифінгу 9 жовтня заступниця міського голови Вікторія Дротянко, пише Репортер.

Стипендію дітям призначають з січня по грудень. Кандидатів на її отримання подають заклади освіти, а переможців обирає спеціальна комісія.

Також цього року шестеро учнів громади отримали по 400 балів на національному мультипредметному тесті (НМТ). Це учні ліцеїв №5, 23, імені Сабата, Шухевича, Гурика та фахового коледжу електронних приладів.

А 44 випускники з Франківська отримали по 200 балів на НМТ.

Читайте: Об’єднати чи перейменувати. Як на Прикарпатті планують реорганізувати школи та чому освітяни проти

Також у 2024 році міську стипендію призначатимуть і для 100 найкращих студентів.

Незважаючи на роки пандемії та повномасштабної війни, в Івано-Франківську побільшало кількість стипендіантів та медалістів. Втім, за словами заступниці міського голови, частково це пов’язано з нижчими вимогами до школярів.

Кількість медалістів та учнів, які мають стипендії, зросла на 10%, – каже Вікторія Дротянко. – Це пов’язано з тим, що зараз трохи знижена планка оцінювання дітей, бо головне – їхня безпека. Але успішних учнів таки багато. Наприклад, минулорічна Учениця року Діана Зазубик – приклад, що наші діти відомі й загалом по Україні, й за кордоном.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.