Афіша Спорт

Біжи швидше потяга: На Тлумаччині відбудеться пробіг слідами залізниці

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 4 червня, в Івано-Франківську відбулася презентація «Пробігу слідами Галицької Трансверсальної залізниці пам’яті Романа Вірастюка».

Це вже другий пробіг слідами старої залізниці. Він пройде на Тлумаччині 13 вересня, пише “Репортер“.

Пробіг тепер і надалі буде присвячений пам’яті спортсмена Романа Вірастюка, який був активним учасником попереднього пробігу, але минулого року помер.

Після заходу відбудеться ще концерт пам’яті спортсмена.

“Перший пробіг був районного значення, тепер він – обласного значення, – говорить Василь Гнатюк, депутат тлумацької районної ради. – Ми вдячні, що Роман Вірастюк так допомагав нам. На початку були труднощі: зробити маркування, почистити трасу. Але все вийшло і будемо продовжувати”.

Бігуни зможуть здолати одну з трьох дистанцій: на 15,8 км, 3 км і дитяча – 500 м.

Захід – спроба привернути увагу до старої залізниці, яка зруйнована багато років.  До того ж, організатори надіються звертатися до влади із пропозицією відновити залізничне сполучення між Івано-Франківськом і Тернополем.

“Станція Тлумач-Палагичі була ключовою станцією між Тлумачем, Тисменицею і Тернополем. Там відбувалися події українсько-польської війни, Другої світової війни. Сьогодні на місці грандіозної станції – одинокі руїни. Символічно, що саме з цього місця відбуватиметься старт”, – каже організатор Дмитро Романишин.

Старт пройде на трасі Клубівці-Тлумач, один кілометр від Клубівецького кільця, в сторону Тлумача.

Мандатна комісія працюватиме з 09:00, а бігтимуть з 11:00. Реєстрація – на сайті” Всі пробіги” або безпосередньо на старті. Стартовий внесок – 250 грн.

Цей пробіг дуже популярний, бо не так часто в Україні відбувається біг по пересіченій місцевості. Ці змагання вже внесені до обласного календаря”, – говорить Віталій Матешко, директор франківського департаменту молодіжної політики та спорту.

Крім пробігу та концерту, 13 вересня пройде гастрономічний фестиваль.

Авторка: Ольга Романська

Почім проїзд, пане? Як прикарпатці їздили колією 100 років тому

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.