Культура

Шекспір, Гоголь і складні теми. Франківський драмтеатр обіцяє найкрутіший сезон

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У четвер, 23 січня, в Івано-Франківському драмтеатрі розповіли про найближчі плани та нові постановки.

Та насамперед гендиректор Ростислав Дежипільський представив нову режисерку-постановницю – Розу Саркісян, пише Репортер.

За словами Держипільського зараз команда драмтеатру активно працює у двох напрямках: підбір найкращих кадрів та добір драматургічного матеріалу для нових постановок.

Я завжди кажу, що це буде найкрутіший сезон, – каже керівник театру. – Адже ми маємо дуже круту команду. Такого потужного штату за часи моєї роботи в театрі ще не було. Тому я тішуся, що маю можливість вчити і вчитися в молодих.

Нині триває робота над виставою «Едіп» за трагедією Софокла 429 року. Прем‘єра запланована на 11 квітня. Режисер – Андрій Приходько. Головні роді зіграють: Олексій Гнатковський, Роман Луцький та Юрій Хвостенко.

Крім того, Ростислав Держипільський почав працювати над постановкою «Ромео і Джульєта» за Шекспіром.

Роза Саркісян свою першу постановку робитиме з учнями «Дитячої театральної майстерні». Це буде вистава про національні травми у форматі документального театру. В основі лежатиме адаптований літературний сюжет і реальні історії.

У нас не принято говорити з глядачами на складні теми. Але мені здається, що наш глядач готовий говорити. Люди дуже довго мовчали, а тими, хто вибирає роль мовчазної жертви, дуже легко маніпулювати, – говорить Роза Саркісян.

Головний режисер театру Жюль Одрі працюватиме над соціальною комедією «Гоголь-кабаре» за мотивами творів Миколи Гоголя.

«Гоголь – перший український автор, якого я прочитав, – каже Жюль. – У соціальній комедії сміх є потужною зброєю. Ми будемо їсти, сваритися і співати одночасно. Я буду використовувати весь простір великої сцени. Це буде фарс, комедія, меланхолія і багато-багато пісень».

Авторка: Ірина Гаврилюк
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.