Гроші Статті

Дорогі Карпати. Де краще винайняти житло на свята

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Наближаються зимові свята, й чимало люду почало ставити собі запитання: де краще відпочити? «Репортер» теж вирішив дізнатися, як зробити новорічну відпустку в Карпатах якомога менш шкідливою для гаманця.

Готельні жнива на свята

Звісно, в останні роки найбільшу популярність у наших Карпатах має «Буковель». Воно й не дивно, адже сьогодні курорт нічим не поступається європейським аналогам. А по цінах іноді навіть переважає.

Наприклад, ніч у двомісному номері чотиризіркового Chevalier Hotel коштуватиме щонайменше 3500 грн, і це, тільки якщо ви плануєте зупинитися там з 18 по 28 грудня. Якщо ж надумаєте забронювати з 29 грудня по 11 січня, у так званий високий сезон, то найдешевше – 7500, найдорожче – 16 500 грн.

У готелі «Тавель» двомісний стандарт наприкінці грудня вартуватиме 2500-3000 грн за ніч, та на різдвяно-новорічні подорожчає до 5000 грн. За люкс треба заплатити майже 11 тисяч.

Ночівля в готелі «Петрос» з 16 по 28 грудня вартуватиме 2755 грн, з 29 грудня по 6 січня – 6209 грн, а з 7 січня – 4125 грн. Якщо бажаєте люкс, то заплатите 5304 грн, 13 478 грн та 8021 грн відповідно.

Найдешевшим варіантом на курорті виглядає готель «Буковель». Ніч у двомісному номері економ класу обійдеться приблизно у 2000 грн, люкс коштує 4000. Проте, знову ж таки, на свята ціни подвоюються.

До теми: Карпати живуть гостями. Куди поїхати та скільки коштує відпочинок в горах

Це не весь перелік, але діапазон цін приблизно зрозумілий, правда? Однак, якщо такі варіанти вам не по кишені, а дуже хочеться в «цивілізовані гори», то можна зупинитися в Яремчому, Татарові чи Ворохті. Вийде трохи дешевше, а до «Буковелю» на катання туристів возять майже всі господарі.

Наприклад, якщо вирішите зупинитися на свята в яремчанському готелі «Водоспад», то з 16 по 28 грудня доба в найдешевшому номері коштуватиме щонайменше 1290 грн, з 29 грудня до 3 січня – 1800 грн, з 4 січня – 1600 грн. За найдорожчі апартаменти готелю у новорічно-різдвяний період треба буде заплатити 4000 грн.

Туристично-оздоровчий комплекс «Керманич», що у Ворохті, пропонує ночівлю в однокімнатному номері для двох за 500 грн до 26 грудня. Вже з 27-го і до 10 січня такий же номер коштуватиме 900 грн, потім ціна знизиться до 600. Трикімнатні апартаменти теж відносно недорогі – 800, 1500,1000 грн.

У татарівському готелі «Загадка Карпат» двомісний економ до 27 грудня коштує 400 грн за добу, з 28 грудня по 15 січня – 800 грн, а з 16 січня – 600. Двомісний люкс вартує 1000, 1800 і 1600 грн відповідно.

Садиби рахують людей

Приватна садиба – дуже пристойний вибір. Але ціни на свята подекуди близькі до готельних. Та й платити доведеться вже не за номер, а за кількість людей.

Так, у садибі «Незабудка» в Поляниці у новорічно-різдвяний період ніч коштуватиме від 500 грн. За дітей до восьми років грошей не беруть. Також обіцяють знижки для груп й на тривале проживання.

У «Вулику» ціни приблизно такі ж – 400-500 грн з людини. Однак є мінімальний термін проживання – три доби. Якщо плануєте залишитись на довше, є шанс домовитися про знижки.

Свята в Карпатах

Відпочинок у садибі «Мелодія Карпат» обійдеться у 300-400 грн з людини. Ніби ціна прийнятна, та на свята всі місця тут уже заброньовані.

В інших селах – Татарів, Микуличин, Яблуниця – можна знайти й дешевші варіанти. Усе залежить від зручностей та локації. Тобто, що далі від «цивілізації», то дешевше. Хоч у Верховинському та Косівському районах житло теж не з дешевих, але це вже як пощастить. Можна знайти садибу, де доба коштуватиме 200 грн, а є й по 800 і вище.

У будь-якому разі, якщо ви знайшли хороший варіант, варто попередньо перетелефонувати і уточнити всю інформацію напряму з ґаздами. Аби потім не було сюрпризів.

Компанії винаймають котеджі

Якщо вирішили провести вікенд у компанії друзів, то котедж – один із найзручніших варіантів. Крім того, знімати котедж вигідніше, ніж кілька номерів у готелі. В Карпатах вони здаються практично в кожному селі чи селищі і, як правило, це оренда без посередників.

Ціни на котеджі теж різняться. Наприклад «Добра оселя», що на «Буковелі», пропонує на новорічні свята котедж на 8 місць за 5000 грн на добу. Це виходить 625 грн з людини, тобто значно дешевше ніж у готелі. Котедж «Гуцульський» в Яблуниці на компанію з восьми людей вартує 5500. Така ж ціна на котедж Holz Haus у Татарові.

Котедж Relaxation in Guta, що в Гуті, коштує 4400. Віллу Oksamyt у Верховині можна винайняти за 3000 грн, та є й дорожчі. У тій же Верховині котедж Bilyj Dim Carpathians на вісім місць кош­тує 10 000 грн.

Читайте також: Дешеві Карпати – лише в шахраїв. Як не натрапити на аферу й перевірити сумнівне оголошення

Вибирати є з чого, та головне – не стикнутися з шахраями. Адже нерідко аферисти створюють підставні оголошення, беруть у мережі фото житла в Карпатах і видають їх за свої. Потім отримують завдаток і зникають. Тож аби не стати жертвою афери, потрібно шукати житло для відпочинку на перевірених сайтах, таких у нас обмаль: karpaty.info, karpaty.ua та, звісно, booking.com.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.