Політика

У жовтні Україна подасть в ООН проект резолюції щодо прав людини в Криму

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Україна ближчими тижнями має намір ініціювати розгляд на Генасамблеї ООН нової резолюції щодо прав людини в тимчасово окупованому Криму.

Про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко у своєму Twitter, пише Укрїнформ.

1449691646_posol1

«На початку роботи Третього комітету Генасамблеї ООН у жовтні», – зазначив український дипломат у відповіді на запитання щодо планів української сторони представити новий документ на розгляд міжнародної організації.

У новому документі будуть введені такі поняття як «анексія», «окупація Криму», чого не було в попередній резолюції.

«Це надаватиме додаткові правові механізми для деокупації цієї території. Тобто, такий правовий інструмент дасть нам можливість апелювати проти тимчасової окупації півострова», – зауважили в Місії.

Третій комітет Генасамблеї ООН входить до переліку шести головних комітетів Організації та зосереджується на розгляді соціальних і гуманітарних питань та питань культури. Генасамблея ООН розпочнеться в жовтні й триватиме по листопад.

Перша резолюція по Криму підтверджує територіальну цілісність України. Вона була прийнята 27 березня в 2014 році, відразу після організованого Москвою і контрольованого військовими без розпізнавальних знаків “референдуму”. Тоді 100 країн-членів ООН підтримали Україну, 11 були проти (серед них – Вірменія, Білорусь, Болівія, Зімбабве, КНДР, Куба). Ще 58 – утрималися.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.