Спорт

Закляті друзі. Дніпро готується до фіналу Кубка України з футболу – усі цифри

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У вівторок, 8 червня, у Дніпрі визначиться володар Кубка України з футболу. У фіналі зустрінуться вічні суперники – “Динамо” (Київ) і “Шахтар” (Донецьк). Обидві команди вигравали кубок по 11 разів.

Для киян це буде 16-й фінал, а для гірників – 18-й. Команди 10 разів зустрічались у фіналі – 5:5, пише “Репортер”.

Загалом у поточному розіграші Кубка України взяли участь 53 команди. Серед них вперше – МФК «Прикарпаття». Франківський клуб дійшов до 1/8 фіналу, перемігши на своєму шляху білоцерківський «Арсенал-Київщина» – 0:3, тернопільську «Ниву»- 2:0 та львівські «Карпати» – 2:1. В 1/8 франківці поступились чернігівській «Десні» – 0:2.

До теми Галицьке дербі у Франківську. Як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

За всі роки у Кубку України перемагали лише п’ять команд – крім сьогоднішніх фіналістів, це двічі одеський «Чорноморець» і по разу сімферопольська «Таврія» й полтавська «Ворскла».

Фінал Кубка України проходив у шести містах, найчастіше у столиці – 18 разів. У Дніпрі фінал відбудеться вдруге. Вперше місто на Дніпрі приймало його в 2009 році, коли полтавська «Ворскла» здолала донецький «Шахтар» у додатковий час – 1:0.

До теми Фани “Карпат” ледь не побили футболістів – команду захищали франківська поліція та нацгвардія (ФОТО, ВІДЕО)

Нині букмекери віддають перевагу «Шахтарю». При цьому слід відзначити, що кияни у сезоні 2017/2018 жодного разу не програвали донеччанам ( дві перемоги та одна нічия) та не пропустили жодного м’яча.

Початок матчу о 20:30. Пряму трансляцію можна буде переглянути на каналі Україна та Футбол 1.

Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні.
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.