Спорт

Євро-2016. Усе про квитки на матчі у Франції

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

До старту Євро-2016, яке стартує 10 червня 2016р. у Франції залишилось 135 днів.

Футбол не можливий без вболівальників, а вболівальники без нього. Наразі можна багато чути про наступне Євро, бажання вболівальників  безпосередньо відвідати справжнє футбольне дійство, яке розгорнеться влітку на футбольних полях Франції, в якому візьме участь й національна збірна команди України з футболу. Розглянемо ситуацію із придбанням квитків на Євро-2016, яка є наразі.

Попередньо УЄФА розділив місця на стадіонах,  які будуть приймати Євро- 2016, на чотири категорії, в кожну з яких ціна на квитки різна. Найдешевша – четверта категорія,  вартість квитків від 25 євро. Найдорожча – перша категорія , в яку на матчі групового етапу можна потрапити за 145 євро, а на фінал Євро-2016 квиток коштує – 895 євро.

Перша продаж квитків на Євро-2016 стартувала ще в червні минулого року, коли було продано понад 1 млн перепусток на футбол, як інформує УЄФА.

UEFA-euro-2016-tickets

Другий етап продажі квитків на чемпіонат Європи завершився 18 січня 2016року, коли УЄФА проводила продажу квитків для вболівальників національних збірних команд, що безпосередньо будуть брати участь в континентальній першості. Для кожної національної федерації футболу УЄФА визначило квоту. Як інформує УЄФА, другий етап викликав найбільший інтерес вболівальників до придбання квитків  за всю історію продажі квитків на Європершості. Так зокрема, за інформацією ФФУ із посиланням  на УЄФА, від українських вболівальників   було подано заявки на загальну кількість квитків – 60 307.  З них 38 601 квиток були замовлені, у тому числі:

на матч Німеччина – Україна:  11 223 квитки; на матч Україна – Північна Ірландія: 9 520 квитків; на матч Україна – Польща: 12896 квитків; на раунд 1/8 команд: 2 898 квитків; на чвертьфінал: 883 квитків; на півфінал: 489 квитків та на фінал: 692 квитки. Також  21 706 квитків були замовлені в пакетах “Followmyteam” (“Слідуй за своєю командою”), у тому числі: груповий етап: 4 737 пакетів; раунд 1/8 фіналу команд: 853 пакети; чвертьфінал: 413 пакетів; півфінал: 33 пакети та фінал: 260 пакетів.

Слід відзначити, що на початку лютого,  буде проведено  жеребкування заявок від вболівальників України,  які були подані під час другого етапу реалізації квитків УЄФА.  «Щасливці», яким випаде щасливий жереб  зможуть отримати бажані тікети на футбольне дійство влітку у Франції.  При цьому відзначимо, якщо  заявка  на придбання квитків  була успішна і квитки були  оплачені,  вболівальник  отримає на свою електронну адресу лист-підтвердження. Цей лист, в наступному можна  пред’явити в Посольстві Франції в Україні для отримання візи. УЄФА узгодило цю процедуру з Посольством Франції, оскільки в червні безвізового режиму між ЄС та Україною діяти ще не буде.

Також наразі УЄФА проводить продажу квитків для так званих «нейтральних» вболівальників (вболівальники тих країн, національні збірні яких не представлені на Євро-2016). Термін подачі заявок на придбання тікетів на Євро першість – завершується в понеділок, 1 лютого 2016 року о 12-00 за середнім європейським часом. Якщо хтось не встиг, прийняти участь в перших дох етапах продажі квитків на Євро-2016 може спробувати наразі.

А як бути тим, кому не усміхнеться квиткова «вдача» або тим хто тільки но вирішив чи вирішує відвідати Євро-2016.

Розглянемо варіанти. Перший – це перепродаж . У березні-квітні ті вболівальники, які раніше купили квитки, під час першого та другого етапу продажі,  але не зможуть потрапити на футбол, на сайті УЄФА зможуть перепродати квитки. УЄФА виступає посередником , а значить покупець і продавець не контактують безпосередньо . Квитки продаються за ту ж ціну, що і купувалися – все по-чесному. Наварити не вийде. Але на офіційній  платформі УЄФА перепродажів квиток може перебувати лічені хвилини, так що потрібно постійно його моніторити.

Другий варіант – це так звані квитки VIP. При цьому, ці квитки є найкращими в сегменті, які пропонуються. Місця, за цими квитками розташовуються  в  SKY-BOX (скайбоксах­) стадіону, де проходитимуть ігри Євро-2016. Щоправда, дозволити собі подивитися матчі таким способом зможе далеко не кожен – ціни стартують від 3900 євро! Але дороге задоволення окупиться комфортом, який обіцяють організувати власникам таких корпоративних пакетів. У вартість квитків входить оренда боксу на сім годин в день матчу (три години до гри, гра і дві години після), фуршет протягом матчу, куди входять марочні вина і пиво, запрошення на обід в ресторан, розваги до гри і після, місце на парковці і сувеніри Євро.

Ще один із варіантів потрапити на Єро-2016 це зробити із туроператором. Вже наразі є пропозиції щодо відвідання континентальної першості у Франції.  Так, автобусний тур з України до Франції, що включає в себе відвідування трьох матчів групового етапу нашої національної збірної, пропонується за 700 євро. Є пропозиції і щодо  відвідування одного матчу. Ціна  даного туру починається від 300 євро. Особливого ажіотажу даний варіант не має, оскільки до початку Євро-2016 є ще час, та й наврядче туроператори наразі мають в наявності будь-які тікети на футбольне дійство у Франції влітку.

Ще один шанс потрапити на футбол у Франції – це випробовувати  свою удачу у всіляких розіграшах, де приз –  безпосередньо квитки на Євро-2016. Але при  цьому потрібно будь гранично уважним, їх будуть розігрувати  тільки офіційні спонсори Євро-2016 у Франції.

Отож, не треба гаяти часу та скористатись всіма можливостями відвідати Євро-2016, що однозначно є витратною частиною бюджету будь-якого українського вболівальника.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.