Спорт

Усик переміг Джошуа і здобув чотири чемпіонські пояси

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У ніч на неділю у Лондоні український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа і забрав його чотири чемпіонські пояси у найпрестижнішій надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF і IBO.

Всі три судді віддали перемогу Олександру Усику. Напередодні усі оглядачі та букмекери ставили на перемогу британця. На арені Tottenham Hotspur на битву Усика з Джошуа прийшло подивитися близько 67 тисячі глядачів, пише BBC Україна, повідомляє Репортер.

Він повернув пояси, які чотири роки тому Джошуа забрав у Володимира Кличка.

Після перемоги він станцював фірмового гопака, як робив у Лондоні на Олімпіаді у 2012 році.

“Бій пройшов саме так, як я очікував. Було кілька моментів, коли Джошуа затискав, але нічого особливого”, – розповів Усик на флеш-інтерв’ю одразу після бою.

Він також зізнався, що в якийсь момент його тренерський штаб повернув його на правильний шлях.

“Єдине, що я хотів зробити, – це прославити свого Бога Ісуса Христа”, – наголосив боксер. Він передав особливе вітання своїй доньці Єлизаветі.

Найвпізнаванішими українцями, які підтримували Усика біля рингу, були Віталій Кличко та Андрій Шевченко.

Жорсткий бій

Бій почався з активних дій Олександра Усика, який рухався навколо Ентоні Джошуа та постійно намагався пробити блок британця. Кілька разів йому вдавалися влучні удари, але і Джошуа постійно готовий був потужно відповісти.

А перший розмін ударами стався у третьому раунді, коли Усику вдався лівий прямий у голову Джошуа. В якийсь момент Джошуа після пропущеного удару навіть похитнувся.

У п’ятому та шостому раунді вже краще діяв британський чемпіон, який зміг кілька разів відчутно пробити захист українця. Також було помітне пошкодження правої частини обличчя Усика, яке сталося через зіткнення головами у перших раундах.

У сьомому раунді Усик уміло пробив захист британця і майже відправив Джошуа у нокдаун.

До десятого раунду обоє боксерів помітно втомилися й дещо збавили швидкість, Джошуа частіше йшов у клінч. Але в кінці дев’ятого раунду Усик зміг зловити британця на зустрічному ударі.

В десятому, першому з так званих “чемпіонських” раундів, на обличчі українця з’явилася кров, а у британця підпухло праве око.

В одинадцятому раунді спортсмени діяли від оборони і намагалися зловити суперника на помилці, але нікому це по-справжньому не вдалося.

Але Усик все ж домінував і навіть британські коментатори ще до закінчення бою почали прогнозувати його перемогу.

Бій досяг апогею своєї напруги і у фінальній частині Олександр Усик продовжив влучати у голову Ентоні Джошуа. А в кінці українець затис британця до краю рингу.

Чемпіон встояв, як видавалося, з останніх сил – нокдауну не вийшло.

Судді одноголосно віддали перемогу українцю.

Це було одне з головних протистоянь у світовому боксі у 2021 році та найбільш довгоочікуваний бій у Британії за останні роки – після того, як у 2018 році той же Джошуа переміг росіянина Олександра Повєткіна.

Олександр Усик до бою – переможець у всіх своїх 18 протистояннях.

Він став абсолютним чемпіоном світу у першій важкій вазі, зокрема переміг у Всесвітній суперсерії боксу 2017-18 (World Boxing Super Series).

А два роки тому вирішив перейти у важчу вагову категорію, де став одним з найлегших бійців.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.