Спорт

У Франківську відбувся турнір з таеквондо пам’яті загиблих захисників

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У суботу, 29 червня, на стадіоні села Угорники Івано-Франківської громади відбувся ІІІ літній турнір з Таеквон-До І.Т.Ф. Змагання були присвячені пам’яті загиблих захисників і захисниць України. Турнір пройшов за підтримки міського голови Руслана Марцінківа та був приурочений до Дня Конституції.

Читайте: Реабілітація і розвиток спорту. У Франківську провели перший кубок зі стрільби з лука для професіоналів, військових та аматорів (ФОТО)

У Франківську відбувся турнір з таеквондо пам’яті загиблих захисників

Захід організували староста Угорників Любов Атаманчук, міська та обласна ВПГО «Всеукраїнське об’єднання «Асоціація спортсменів Таеквон-До І.Т.Ф.», департамент молодіжної політики та спорту міськради, управління спорту та молодіжної політики ІФ ОВА та інші організації та установи.

У Франківську відбувся турнір з таеквондо пам’яті загиблих

У змаганнях взяли участь близько 60 спортсменів з Івано-Франківської громади та області.

Турнір був присвячений пам’яті 11 полеглих захисників України: Сергія Федорченка, Василя Храбатина, Романа Опара, Віктора Вовчука, Володимира Пилипіва, Дмитра Римчука, Сергія Гундера, Ярослава Чомка, Назара Курташа, Андрія Макара, Віталія Дзібія.

За три роки проведення меморіальних турнірів організатори вшанували пам’ять 145 Героїв.

У Франківську відбувся турнір з пам’яті загиблих захисників

Змагання обслуговувала кваліфікована бригада суддів, троє з яких є суддями міжнародної категорії «В» з таеквондо. Головним суддею турніру був заступник голови ВПГО «Всеукраїнське об’єднання “Асоціація спортсменів Таеквон-До І.Т.Ф.» в Івано-Франківській області Василь Іванійчук (чорний пояс, ІІ дан).

Змагання відбувалися з трьох видів: формальні вправи (туль), спаринг (мацогі) та спецтехніка (тук-джі).

На урочисте відкриття завітали члени сімей полеглих захисників України, а також багато поважних гостей. Музичний супровід забезпечив оркестр військової частини 1241 Національної Гвардії України.

Наймолодшим учасником турніру був п’ятирічний Максим Тодер.

Найкращими спортсменами змагань стали:

  • Ілля Співак (тренер Сергій Данищук),
  • Ілля Ключівський (тренер Володимир Качкан),
  • Софія Філіпчук (тренери Тарас Парфан і Василь Іванійчук).

Найкращим суддею турніру стала Софія Кліщ (чорний пояс, І дан, суддя національної категорії).

Спортсмени, що брали участь у змаганнях, є вихованцями тренерів Сергія Данищука, Володимира Качкана, Тараса Парфана та Василя Іванійчука.

Цей турнір був заключним у спортивному сезоні 2023-2024, – додають організатори змагань. – Дякуємо ЗСУ за можливість проводити такі заходи! Слава Україні! Героям Слава!

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.