Спорт

У Франківську підписали угоду про створення футбольної Академії Прикарпаття

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У Івано-Франківську усі зацікавлені сторони остаточно домовилися про створення футбольної “Академії Прикарпаття”.

Відповідну угоду підписали у п‘ятницю, 24 липня,  пише Репортер. Партнерами у цьому проєкті є мерія, ІФНТУНГ, БО «Футбольні таланти», НФК «Ураган», МФК «Прикарпаття».

Насправді, ми об‘єднуємо зусилля для підготовки не тільки юних футболістів, – каже міський голова Руслан Марцінків. – Нині хочемо презентувати проєкт створення дитячої футбольної академії Прикарпаття. Важливо, щоб це була ланка від дитячого до професійного футболу.

Академію разом з містом розвиватимуть НФК “Ураган”, Івано-Франківській національний технічний університет нафти і газу,  Благодійна організація “Футбольні таланти” та МФК “Прикарпаття”.

У нас є не тільки крута футбольна команда, але й футзальна – це наш НФК «Ураган», – говорить мер. – Ми знаємо, що в них дуже професійні тренери. «Ураган» – мотор цього проекту. Дякую і БО «Футбольні таланти», бо не все можливо профінансувати з міськбюджету.

В академії, за словами Марцінківа, буде кілька дитячих команд. В угоді також йдеться про оновлення спортивної інфраструктури, зокрема, біля Німецького озера та на вулиці Індустріальній.

Базуватися академія буде на стадіоні ІФНТУНГ, Хет-трик арені.  Крім того, у мікрорайоні Пасічна, коли там добудують стадіон.

Дуже приємно, що ми прийшли до наступного кроку в розвитку професійного клубу, – говорить віце-президент НФК «Ураган» Олександр Бубен. – Кожен клуб хоче мати структуру, він повинен її мати – це як мінімум академія, де будуть збиратися таланти. Тренери «Урагану» пройшли навчання за міжнародними стандартами, тому все буде на вищому рівні. Ми передамо дітям усі традиції нашого клубу і краю. Перед тим, як у нас склалися відносини з нашими польськими колегами, ми поцікавилися, чи в Україні хтось займається певною методикою тренування дітей у академії. Насправді – ніхто.

Бубен додає, що академія точно матиме успіх, якщо  виконає три основні пункти: системна робота з тренерами – інфарструктура академії й міста – скаутинг (робота з дітьми).

Футбольний арбітр Іван Бондар насудив на рубрику “людина тижня”

Сподіваюсь, що наступного року ми поповнимо наші лави від U-12 до U-17, – каже віце-президент «Урагану». – І в нас будуть діти не тільки з міста, а й з цілої області. Хочу, щоб у нас вірили. Розраховую, що з часом на нашу співпрацю звернуть увагу й інші меценати та бізнес-ланка.

Автор: Богдан Мисюк
Читайте «Репортер» у Telegram – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.