Спорт Фото

У Франківську підняли олімпійський прапор з нагоди відкриття Олімпійських ігор

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
У п’ятницю, 23 липня, відбулося офіційне відкриття XXXII літніх Олімпійських ігор у Токіо. В Івано-Франківську з цієї нагоди відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету.

Присутні привітали гравців збірної, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Токіо та побажали їм легких поєдинків та тріумфальних перемог, пише Репортер з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської ОДА.

«Сьогодні надзвичайно важливий та святковий день у спорті. Відкриття Олімпійських ігор – це безмовно очікувана подія для спортсменів усього світу. Тридцять друга олімпіада через  епідемію Covid-19 відбувається із запізненням на рік, в особливому форматі та особливих карантинних умовах. Ця подія надзвичайно важлива, адже спорт завжди об’єднував людей, держави, саме це зараз потрібно у сучасному світі. Прагнення до об’єднання зафіксовано в олімпійському гаслі «Швидше, вище, сильніше, разом!», – каже заступник голови ОДА Богдан Футерко.

Також посадовець зауважив, що Прикарпаття пишається нашими олімпійцями. Він висловив вдячність спортсменам, тренерам за їх спортивні досягнення та побажав спортивній спільноті майбутніх перемог.

Карантинні обмеження не стали цьогоріч  на заваді проведення Олімпійських  ігор, де представлять 33 види спорту та розіграють 339 комплектів медалей. Участь у них  братимуть майже 11 тисяч спортсменів з понад 200 країн світу.

До української Національної олімпійської команди увійшли 158 олімпійців у 25 видах спорту та тридцяти дисциплінах, з них троє прикарпатців.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.