Спорт

У Франкіську стартує «Спортивний наставник», де будуть виховувати майбутніх професійних футболістів (ВІДЕО)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Маленький крок до великої гри. В Івано-Франківську на заняття з футболу кличуть дітей із сімей, що опинилася в складних життєвих обставинах. Їх організовують у межах проєкту «Спортивний наставник».

Ідея допомагати малечі опановувати спортивну професію, каже координатор ініціативи Артур Курильченко, зародилася ще в його рідному Харкові. Втім, через бойові дії проєкт довелося релокувати, йдеться у сюжеті Каналу 402, пише Репортер.

Для участі у проєкті відберуть 15 дітей, віком від 5 до 12 років. Тренувати їх будуть безкоштовно. Крім того, малечу забезпечать інвентарем та формою. Враховуючи попередній досвід, каже Артур, хлопці, що проходять навчання, отримують гарний старт для майбутньої спортивної кар`єри.

Читайте: Скромні герої другої лінії. Історії бійців коломийської «десятки»

Через рік-два деякі з цих дітей попали в гарні академії, – каже Куриленко. – Тобто, ми їх розвиваємо і рекомендуємо. Якщо ми бачимо що їх таланти на високому рівні, то ми рекомендуємо їх до академій. Тобто в них вже маленька мрія здійснилася. Вони звісно ще не футболісти, але вже потрапили в середовище, де розвиваються майбутні футболісти.

Стартують заняття з першого вересня. Їх проводитимуть на базі ліцею №28. Заявку, каже координатор проєкту, можна подати до 25 серпня включно.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.