Спорт

Собак випробовували на кабані

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У селі Нивочин Богородчанського району відбулися обласні випробування мисливських собак по вольєрному кабану. Участь у доволі рідкісній нині події взяли 17 власників собак разом зі своїми улюбленцями.

Як розповів «Репортеру» Ігор Синежук, голова обласного осередку федерації мисливського собаківництва України, випробування проводять для виявлення робочих якостей собак. У вольєрі, який має бути більшим за шість гектарів, собаки повинні знайти кабана, обмежити його рухи до мінімуму та утримувати його у такому стані протягом 15 хвилин. В умовах полювання таким чином звірину виводять на постріл мисливця.

До вольєру запускають або одного собаку, або ж пару. За діями псів спостерігає спеціальна робоча комісія та оцінює їх за багатьма показниками.

«Такі випробування важливі для оцінки якостей собак та подальшої кінологічної та племінної роботи з ними, – розповідає Ігор Синежук. – Для переведення мисливської собаки у племінний клас, вона повинна набрати певну кількість балів за свої робочі якості та високу оцінку – за екстер’єр».

За словами Синежука, нині мисливським собаківництвом займаються виключно ентузіасти цієї справи, проте вона є важливою для розвитку мисливства в державі. І хоч у випробуваннях нема переможців, голова обласного осередку відзначив хорошу роботу деяких собак. Відмінно себе проявили пара західносибірських лайок іванофранківця Ігоря Чернеги та пара такої ж породи коломиянина Сергія Лукимчука.

Найближчими вихідними у Коломиї відбудуться випробування гончих по хутровому звіру та норових, а 19 листопада – випробування лягавих по куріпці у Яблунові Косівського району.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.