Спорт

“Розчарування я не відчуваю”: Шевченко про гру збірної України проти Австрії

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Андрій Шевченко на післяматчевій пресконференції пояснив причини поразки збірної України у матчі з Австрією.

Головний тренер нашої національної команди розкритикував гру своїх підопічних і виділив лише один позитивний момент, пише Footballhub. Андрій Шевченко

Зокрема, наставник прокоментував заміну Руслана Малиновського одразу по перерві, який, на думку, очільника збірної України не зумів увійти в гру:

– У першу чергу я хочу подякувати вболівальникам. Ми бачили практично увесь стадіон був заповнений нашими фанами, тому дякуємо, що вони приїхали і підтримали команду. Насамперед наша команда не витримала фізично. Нам завжди важко грати на такому рівні в такий стислий термін три матчі, ми прекрасно про це знали. Сьогодні ми програли багато індивідуальних дуелей, у нас було багато невимушених помилок. Одна з них, коли ми втратили м’яч у центрі поля, призвела до кутового та пропущеного м’яча. Але річ навіть не в цьому моменті, а в усьому матчі. Ми скрізь запізнювалися. Важко говорити про конструктивну гру, коли команда просто не була готова.

Незважаючи на це, збірна боролася до кінця, намагалася знайти моменти. Команда не впала духом та продовжувала вірити у вдале завершення зустрічі, і це єдиний позитивний момент для нас, якщо проаналізувати гру.

— Ви ще маєте теоретичний шанс продовжити боротьбу на турнірі. Що ви робитимете, щоб у гравців залишалася мотивація?

— Я не знаю, що нас чекає попереду. Мабуть, треба буде дочекатися результатів усіх матчів. Будемо готуватися, якщо у нас є мінімальний шанс, ми зобов’язані залишатися тут та тренуватися.

— Згодні, що сьогодні збірна України провела найгірший матч на турнірі. Що ви зараз відчуваєте?

Я згоден, що це був поганий матч. Розчарування я не відчуваю. Як я вже казав, нам було важко грати фізично, ми не встигали, програвали єдиноборства, багато і часто помилялися. Ми навіть не були в грі. У другому таймі були спроби щось змінити, ми намагалися боротися. Але це не той рівень футболу, який ми хочемо демонструвати. Розчарування є, адже у нас був гарний шанс, але ми не пройшли далі. Я вважаю, з таким першим таймом, який ми продемонстрували, нам у плей-оф немає чого робити однозначно.

Але команда в цілому у турнірі два поєдинки провела на хорошому рівні. Сьогодні — так, зіграли поганий матч. Але як я казав, команда просто не витримала  ритму.

— Як ви можете прокоментувати заміни, зроблені після перерви?

Ми замінили Малиновського, адже він не увійшов у гру в першому таймі, багато помилявся і обрізався. Хотіли підсилити наш склад Циганковим. Випустили Марлоса, намагалися налагодити хоч якийсь контроль над грою. Але Австрія дуже добре пресингувала, суперник відчував, що фізично переважає нас. Тому ті найменші шанси, які ми намагалися створити, ні до чого не призвели.

— Чого чекати збірній Австрії від матчу з Італією в 1/8-й?

— Австрія це фізично сильна команда, яка добре пресингує, висувається великою групою гравців, не боїться залишатися один в один та має чудових і якісних футболістів. Я скоріше не очікував того, як ми увійдемо в гру. Сьогодні нам було важко. Навіть на цьому рівні ми виглядали без шансів. Особливо фізично, не встигали ніде. В другому таймі спробували вирівняти гру. Були якісь моменти. Другий тайм був набагато кращий. Австрії з Італією буде дуже важко, але у футболі завжди є шанси, усе може статися.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.