Спорт

Прикарпатські баскетболістки поїдуть на Чемпіонат світу-2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Команда баскетболісток Прикарпатського університету імені Василя Стефаника повернулася з польського міста Лодзь.

Дівчата привезли додому два комплекти нагород – золото і срібло престижних Європейських університетських ігор, пише Репортер з посиланням на пресслужбу ПНУ.

Ця перемога є надважливою для України в цей складний час. Саме тому ми присвячуємо її нашим збройним силам України, які зараз мужньо відбивають російську агресію, — сказав тренер команди Юрій Процюк.

Тренер збірної також повідомив, що ця перемога є путівкою для команди на Чемпіонат світу-2022. Він відбудеться у жовтні в Туреччині.

Нагадаємо, 16 по 30 липня у польському місті Лодзь відбулися Європейські університетські ігри. На них студентська збірна України виборола 62 медалі – 19 золотих, 25 срібних та 18 бронзових. У загальному заліку вона посіла друге місце і стала третьою за кількістю золотих медалей.

Прикарпатський університет вніс у скарбничку збірної України відразу дві перемоги у командних змаганнях з баскетболу – золото жіночої збірної команди зі стрітболу та срібло у жіночому баскетболі в останній день змагань.

21 липня студентська жіноча збірна команда з баскетболу 3х3 Прикарпатського національного університету у фіналі Європейських університетських ігор виграла з рахунком 14:12 у боротьбі зі збірною університету Любляни (Словенія). На своєму шляху до золота українки перемогли збірні Хорватії (університет Загребу) з рахунком 21:12 та Австрії (університет Відня) з рахунком 21:19.

30 липня, в останній день Європейських ігор, студентська жіноча збірна команда з баскетболу Прикарпатського національного університету стала срібним призером. Наші спортсменки провели блискучу серію ігор з суперницями з університетів Угорщини (95:54), Португалії (81:66), Франції (59:56), Чехії (65:58).

Вони перемогли навіть володарок поля – польських студенток із Технологічного університету Лодзі з рахунком 87:57, але поступились румункам з університету Пітешті з рахунком 54:44. Саме це, на жаль, згідно з правилами колової системи, не дозволило українкам взяти ще одне золото престижного турніру.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.