Спорт

Прикарпатець Володимир Рій привіз срібло Дефлімпіади

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У складі національної дефлімпійської збірної срібну медаль здобув тлумачанин Володимир Рій, майстер спорту міжнародного класу з футболу та футзалу серед спортсменів з вадами слуху, пише Репортер.

На Дефлімпійських іграх цьогоріч збірна України з футболу перемогла команду Єгипту з рахунком 1:0. У чвертьфіналі зустрілися зі збірною Росії.

«Гра виявилася, певно, найважчою, – розповідає Рій. – Основний і додатковий час закінчилися з рахунком 0:0. Але в серії пенальті наша команда була влучнішою: ми перемогли – 5:4».

У фіналі українці поступилися збірній Туреччини, теж у серії післяматчевих пенальті – 3:4.

Володимир Рій уже не вперше стає призером Дефлімпійських ігор. У 2009 році він з командою виграв «золото», а у 2013-му – «срібло». За словами голови обласного «Інваспорту» Івана Балагутрака, три призові нагороди на Дефлімпійських іграх є підставою для присвоєння звання заслуженого майстра спорту – відповідні документи вже готуються подати до міністерства.

Федерація футболу області вручила Володимиру Рою найвищу нагороду – відзнаку «За заслуги перед футболом Прикарпаття».

У складі дефлімпійської збірної ­срібло здобув і Дмитро Бєлоусов з Луганщини, який нині грає за франківський футбольний клуб «Ревера».

Цьогоріч на Дефлімпійських іграх Україна виборола 99 медалей у 16 видах спорту. У загальному заліку – друге місце. На першому – команда Росії. На третьому – Корея. Туреччина, яка цьогоріч приймала Дефлімпіаду, – четверта.

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.