Спорт

Понад 100 років історії. У Франківську відродили футбольний клуб «Ревера 1908»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

У вівторок, 9 липня, відбулася презентація футбольного клубу «Ревера 1908». Це спроба відновити історію франківського футболу.

ФК Revera був створений у 1908 році й став першим футбольним клубом у тодішньому Станиславові, пише Репортер.

Тоді цей вид змагань називався «копаний мʼяч», а замість «команди» була – «дружина». Revera була командою, яку створила польська громада Станиславова. Згодом до них долучалися й українські гравці.

Назва клубу походить від латинського вислову “re vera”, що означає «істинно».

У 2024 році історію франківського футболу вирішили відновити, тож «Ревера 1908» стане новим клубом, який представлятиме місто у Другій професійній лізі. А команда U-19 – у чемпіонаті області. Клуб створили на базі Футбольної академії “Прикарпаття”.

За словами президента «Ревери 1908» Олександра Бубена, акцент хотіли зробити на історії не радянського футбольного минулого Франківська, а на його давнішому, австрійському періоді.

У 1939 році ця команда припинила своє існування через Другу світову війну. Тепер, через 85 років, цей мʼяч прилетів до нас – і починається нова ера «Ревери», – каже Олександр Бубен.

На презентації показали новий бренд «Ревери» та форму. Кольорами команди стали синій і червоний. Для цього надихнулися символами команди початку минулого століття.

Також ФК «Ревера 1908» готує юних футболістів до професійної карʼєри. В Академії клубу можуть займатися діти 5-17 років.

За словами Олександра Бубена, розвиток спорту є на часі навіть під час війни.

Ми – одна з перших академій, яка відновила тренування після початку повномасштабного вторгнення, – каже Олександр Бубен. – Спочатку до нас приходило дуже мало дітей, але ми продовжували. Потім дітей стало значно більше, бо до нас переїхали люди зі східних, північних, південних областей, які теж хотіли займатися футболом. Ми не можемо забрати у наших дітей можливості розвитку через те, що йде війна. Це – наше майбутнє.

Зараз «Ревера» доформовує основну команду та готується до участі у чемпіонатах.

Авторка: Ольга Романська

Донат
Читайте «Репортер» у  Telegram та Instagram  – лише якісні новини та цікаві статті у вашому телефоні
 

Comments are closed.